Otthon költözzbe.hu

Színek ereje a nappalidban (x)

A színek testünkre gyakorolt hatását nem vitathatjuk, használhatjuk a tónusok boldogító erejét és máris vidámabban és színesebben látjuk a világot. Azok a színek, amelyek megtalálhatóak az otthonunkban, árulkodnak a személyiségünkről és nem is gondolnánk, a mindennapjainkat is befolyásolják. Ha nyugodt környezetet szeretnénk teremteni érdemes a pasztell árnyalatokat variálni és a világos hatást követni. De vannak, akik a harsányabb, dominánsabb színeket kedvelik és egy színes lakásban érzik otthon magukat.

Számomra a legfontosabb a harmónia, szeretem kombinálni a színeket és a mintákat, az összhatása legyen egyöntetű. Szívesen használom a komplementer színek kombinációját, melyek narancs és a kék, narancssárga a kékesibolyával, sárga az ibolyával, vörös a zölddel, vörösesnarancs a kékeszölddel és a vörösesibolya a sárgászölddel.

Mediterrán, meleg hangulatot ad az otthonunknak, ha a sárga és a barna árnyalatait variáljuk. Ezzel meghitt és nyugodt hatást érhetünk el a nappalinkban. Dominál a természetesség. Makón található ez az eladó családi ház aminek nappalijában egy gyönyörű kandalló gondoskodik a melegről és a mediterrán életérzésről.

https://maxapro.hu/mako/kivalo-elosztasu-mediterran-stilusu-csaladi-haz-elado-makon-viztorony-kozeleben-4634253#.XNHggI4zbIU

A szürke árnyalatai remekül variálhatók a legtöbb színnel. Ebben a debreceni felújított lakásban a világos fallal kombinálják a szürke és a kék színeket. A szürke szín nyugtató hatású és élénkebb színekkel, textileket cserélgetve, akár az évszaknak megfelelően változtatható a nappali hangulata.

https://maxapro.hu/debrecen/gyonyoru-felujitott-lakas-teljesen-berendezve-a-venkertben-debrecen-4653096#.XNHj5Y4zbIU

Rózsaszín és színkavalkád jellemzi a következő nappalit, amiben több szín és minta keveredik, az összhatás mégis harmonikus. A debreceni Júliatelepen eladó kertes házat hirdetnek, amiben egy tágas 34nm-es nappali várja a pihenni vágyókat. A helyiség hangulatát a mintás kárpit határozza meg a kanapén.

https://maxapro.hu/debrecen/juliatelepen-5-percre-a-samsoni-uti-penny-markettol-elado-csaladi-haz-debrecen-juliatelep-4622896#.XNHldo4zbIU

Fekete és fehér dominál ebben a modern, fiatalos budapesti eladó lakásban egy percre a Kodály köröndtől. Egyhangúnak nem mondanám, hiszen a mintás tapéta feldobja a teret. A fehér a tisztaság és az ártatlanság jelképe.

https://maxapro.hu/budapest-vi-kerulet/befektetesre-elso-lakasnak-ide-csak-koltozni-kell-budapest-vi-kerulet-nagykoruton-kivuli-teru-4687637#.XNHp644zbIU

Világoskék fal dominál ebben a belvárosi 72nm-es ingatlanban. A kék nagyon jól mutat a virágos kanapé kárpitjával, a kék és a narancssárga komplementer színek, melyek kiemelik egymást, a látványuk megnyugtató és jól mutat. Abszolút kedvencem az összeállításban.

https://maxapro.hu/budapest-vi-kerulet/elado-lakas-budapest-vi-kerulet-41900000-ft-nagykoruton-beluli-terulet-aradi-utca-4684072#.XNHuC44zbIU

Ajánlott videó

Olvasói sztorik