Otthon

Rászorulók második otthona lesz a sátoraljaújhelyi közösségi ház

Főzési, mosási lehetőséget is biztosítanak.

Halmozottan hátrányos helyzetű családok szolgálatába állítják azt a közösségi házat, amelyet kedden adtak át Sátoraljaújhelyen.

Az épületet Wáberer György nagyvállalkozó építtette a nevét viselő alapítvány bevonásával, a működtetést az avatási ünnepségen átruházta az Ökumenikus Segélyszervezetre.

Wáberer György kiemelte:

a közösségi házat azért hozták létre, hogy alapvető szolgáltatások – például főzési, mosási lehetőség – elérhetőek legyenek a rászorulók számára. Annak érdekében, hogy a több mint háromszáz négyzetméter alapterületű épület jelenlegi funkcióinál hatékonyabban tudja szolgálni a nehéz sorsú emberek céljait, működtetésére a szociális területen szakmai háttérrel rendelkező Ökumenikus Segélyszervezetet kérték fel. A költségeket továbbra is a Wáberer Alapítvány állja.

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója arról szólt, hogy nem segélycsomagokat fognak osztani a házban, hanem jól felépített stratégia nyomán, lépésről lépésre szeretnének hosszú távú segítséget nyújtani a rászorulóknak. Ennek az előkészítését már megkezdték, jelenleg munkatársaik felkeresik a környékbeli családokat és azt mérik fel, hogyan tudnak az igényekre válaszolva hatékony munkát végezni – fűzte hozzá.

Szamosvölgyi Péter, a város polgármestere úgy fogalmazott:

korábban egy segélyszervezet úgy tudott jól segíteni, ha csomagot osztott a nehéz sorsú embereknek, ugyanis kevesebb volt a munkahely, és sokan nem rendelkeztek folyamatos jövedelemmel.

Most azonban a városban már 3 százalék alatt van a munkanélküliség, így a legjobb segítség az, ha arra vezetik rá az érintetteket, hogyan éljenek a lehetőségeikkel, képességeikkel, továbbá tanuljanak, fejlesszék magukat, írta az MTI.

Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik