Otthon költözzbe.hu

Provence-i hangulat az otthonodban (x)

Mitől is lesz Provence-i hangulat az otthonunkban? Sokan összekötik a levendulával, de egy igazi francia otthonban a visszafogottság, a letisztultság, a harmónia, a modern és a rusztikus hangulat keveredése a jellemző. Egy provence-i házban általában a falak fehérek, a bútorok rusztikusak.  A színeket tekintve a füstös, zöldes árnyalatok jellemzik, de a liláról se feledkezzünk el.

A durva felületek is megadhatják az alap hangulatot. Itt például a téglafal és a fa gerendák nagyon természetes hatást nyújtanak.

A terasz az egyik legfontosabb eleme egy provence-i otthonnak. Ahol összegyűlik a család, lehet rendezvényeket rendezni, éjjel és nappal egyaránt.


Ebben a csodás az Ébert János építészmérnök tervezte a provence stílusú, mediterrán, minden napszakban a nyaralás hangulatot árasztó, átgondolt, igazi napfényes otthonban. A ház lenyűgöző kivitelezésű, igazi francia otthon.

Veszprém megyében, Monoszlón, 5 hektáros, országosan ismert levendulabirtok és ház eladó. Az ingatlan középponti helye a 175 nm hasznos alapterületű vendégház. Az épület falazata részben a Káli-medencében jellegzetesen használt szürke bazaltkő, a hozzáépített terekben tégla.

A különleges hangulatú étkezőkről se feledkezzünk el. Elegancia és a visszafogottság találkozása.

A legnagyobb kedvencem ebben a stílusban az ablakokat árnyékoló paletták. Különleges provence-i hangulatot kölcsönöznek egy egyszerű családi háznak is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik