Otthon költözzbe.hu

Milyen kerti bútort válasszunk? (x)

Reméljük, hogy most már végleg beköszöntött a jó idő és egyre több időt tölthetünk a szabadban.

Mindegy, hogy egy városi lakás teraszáról vagy a családi házunk kertjéről van szó, a megfelelő bútorok kiválasztása sokat fog számítani abban, hogy mennyire érezzük jól magunkat, amikor egy kis pihenésre vágyunk.

Mielőtt fejest ugranánk a keresgélésbe, fontos magunkban tisztázni, hogy elsősorban milyen céllal fogjuk használni a teret. Szeretünk olvasgatni a fa alatt vagy napozni a teraszon? A gyerekek használják inkább a kertet vagy felnőttek? Szeretünk sütögetéseket, bográcsozást szervezni, amire meghívjuk a barátainkat vagy a családot?

A legtöbb esetben a jó minőségű kerti bútorok nem olcsók és a karbantartásuk is nagyon különböző attól függően, hogy milyen anyagból készültek, így érdemes jól átgondolni, mielőtt választunk.

Az anyagfelhasználás szempontjából két nagy típust lehet megkülönböztetni, amik nagyjából minden ezzel foglalkozó üzletben vagy áruházban megtalálhatók: vásárolhatunk valódi fából készült bútorokat vagy rattanból készült darabokat.

Ha a házunk és a kert klasszikusabb, vagy mi jobban vonzódunk a természetes anyagokhoz, akkor érdemes fa bútorokat választani. Ha jó minőségű fából készültet választunk, akkor megfelelő odafigyeléssel hosszú évekig használhatjuk őket, de nem szabad elfelejteni, hogy ezek több munkát is igényelnek. Az biztos, hogy legalább néhány évente le kell őket csiszolni és újrafesteni, hogy ellen tudjanak állni az időjárás hatásainak. Egy jól lekezelt fa bútor nem fog a napsütéstől kifakulni vagy eldeformálódni és az eső sem bántja.

A fa bútorok mellett az elmúlt években nagyon elterjedtek a rattan bútorok. Ezeknek számos előnyük van, rengeteg színben megtalálhatóak és nagyon strapabíró mindegyik, könnyű tisztítani (elegendő nedves ruhával lemosni őket bizonyos időközönként) és nem utolsó sorban könnyűek! Ha modernebb darabokat keresünk, ezekből rengeteg variáció létezik, és a legtöbbhöz kényelmes, vastag párnákat is kapunk, amik jól bírják az igénybevételt.

Ha már tudjuk, hogy nekünk melyik anyag tetszik jobban, akkor térjünk vissza a bútorok típusára. Ha nagyobb társasággal élveznénk a kertben töltött időt, akkor viszont érdemes étkezőszettek között válogatni, vagy kerti ülőgarnitúrát választani, ami tetszés szerint bővíthető és akár egy grill partyhoz is megfelelnek.

https://maxapro.hu/szekesfehervar/rozsdamentes-acel-kerti-garnitura-valaszthato-kombinacioval-4423167#.XMLQuegzaUk

Ha inkább csak pihenésre, kikapcsolódásra használjuk a teraszunkat vagy a kertünket, akkor érdemes pihenőbútort választanunk. A különböző módon állítható napágyakon kényelmesen napozhatunk vagy olvashatunk, de nagyon népszerű és mutatós lehetőség az ún. strandkosarak, amik árnyékolnak is akár több ember is kényelmesen elfér rajtuk.

Kép forrása: wayfair.co.uk

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik