Otthon költözzbe.hu

Babaváró buli indul (x)

Nézzük, hogy hozzunk össze egy babaváró bulit!

Egyre elterjedtebb már Magyarországon is, hogy a barátnők babaváró bulit szerveznek a várandós kismama barátnőjüknek. Ilyenkor játékokkal és mindenféle hasznos baba mama holmival lepik meg a leendő anyukát. De hogy a buli tökéletes legyen fontos néhány szempontot figyelembe vennünk!

A legfontosabb a kényelem!

Ha voltál már várandós tudod, hogy az utolsó két hónapban, amikor általában a bulit szervezik, nagy pocakkal már nem könnyű a mozgás. Ezért a helyszín választásnál érdemes a kismama kedvében járni és a közelben egy könnyen megközelíthető helyet választani. Erre a bulira nem illik túlságosan kiöltözni, had maradjon a barátnőnk a középpontban, szóljon ez a közös játékról és a meghitt beszélgetésekről.

Tipp: Kérjetek a kismamától kelengye listát, amiből lehet ajándékokat válogatni, ezzel megkönnyítitek a baba holmijának beszerzését, amit nem kis feladat összeállítani és részt vesztek a készülődésben.

Előre egyeztetett időpont

A leendő anyukáknak az utolsó időszakban nem könnyű a kedvében járni, ezért a babaváró bulit érdemes nem a véghajrában szervezni. A legideálisabb időpont a 8 hónap, ilyenkor még az ajándékok is időben érkeznek.

Kit hívjunk meg?

Mivel egy nő életében teljesen új időszámítás kezdődik érdemes letisztázni kik, azok a közeli barátnők, családtagok, akiket szívesen látna a bulin. A nagymamák nagyon szeretnek részt venni ezeken az eseményeken, ne hagyjuk ki őket.

Fotó: Költözzbe/Shutterstock

Légy kreatív!

Találjatok ki játékokat, nem is gondolnád, hogy mennyire egyszerű életre szóló ajándékot kivitelezni, ami nem csak a születendő gyereknek lesz nagyon kedves, de a szüleinek is.

Babaváró buli játék: bébiétel kóstoló

Készítsetek vagy vásároljatok többféle gyümölcs- és zöldség pürét. Tegyétek jelöletlen tálkákban, vagy távolítsátok el a bébiételes üveg címkéjét.

Érdemes a bébiételeket megszámozni, hogy később egyértelműen azonosítani tudjátok, melyik micsoda.

Mindenki kóstolja meg az üvegben lévő ételeket, és írja fel egy papírra, hogy szerinte mit evett! A végén az üvegek sorszáma alapján tudjátok ellenőrizni, hogy ki hányat talált el.

Babaváró buli: szókirakó

Gyűjtsetek a várandóssággal illetve a kisbabával kapcsolatos szavakat: pelenka, cumisüveg, büfiztetés stb.

A szavak betűit keverjétek össze, és így írjátok fel egy papírra. Mindenki kapjon egy lapot, és adjatok néhány percet rá, hogy kitaláljátok, milyen szavak lettek felírva.

Aki adott idő alatt a legtöbb szót kitalálja, az nyer.

Az is lehet, hogy a pocakos barátnőd nem szeretne, felhajtást csak arra vágyik, hogy azokkal legyen, akik megértik és kikapcsolódhasson. A legfontosabb, hogy érezze, hogy vele vagytok, gondoltok rá és Ti is vele várjátok az új élet kezdetét.

Képek forrása: Shutterstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik