Otthon

Lakásdísznek is tökéletesek a bambuszbútorok

Különleges hangulatot varázsolnak az otthonokba.

A bambusz olyan fűféle, ami fa méretűvé növeszti fásodó szárait. Gyors növekedése miatt olcsó nyersanyagnak számít élőhelyén, tulajdonságai a bútorgyártásnak nagyon kedvezőek, sokféle módon felhasználható, ráadásul egzotikus megjelenést kölcsönző alapanyag. Az sem mellékes, hogy a bambusz  a kártevőknek ellenáll, jó tisztíthatóságának köszönhetően pedig antibakteriális környezetet biztosít. A bambusz természetes színe hasonló a bükkfára, sötétebb árnyalatok festéssel nyerhetők.

A bambusz környezetbarát anyag, ezért a lakberendezésben is hódít. Egyre több a bútoráruházak kínálatában a bambuszból készült bútor – székekkel, ágyakkal, asztalokkal, éjjeliszekrényekkel, fejpántokkal, tükörkerettel, háttámlával és sok más kiegészítővel.

A bambuszból készült termékek számára az embereknek kedvező környezeti tényezők felelnek meg a legjobban. Ez 20 °C körüli hőmérsékletet és 50-60 százalékos relatív páratartalmat jelent. Ugyanakkor tudni kell, hogy nagyon száraz levegő esetén a bambuszbútorok is károsodhatnak, a kötések és illesztések kilazulhatnak, a bútor szerkezete lötyögőssé válhat.

Mindezek ellenére a bambuszból készült bútorok nagyon népszerűek, lakásdísznek sem utolsók, mert különleges hangulatot varázsolnak az otthonokba. A Homedit fotói bizonyára a kételkedőket is meggyőzik, és talán arra is inspirálnak, hogy új bútor vásárlása esetén megpróbálkozzanak ezekkel a darabokkal otthonaik csinosítása során.

Kiemelt kép: homedit.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik