Otthon

Ezért volt lila Monica lakása a Jóbarátokban

Bár rengeteg megválaszolatlan kérdéssel nézünk szembe a Jóbarátokkal kapcsolatban, Monica lakásának színe eddig sosem volt terítéken.

De most, hogy John Shaffner, a népszerű sorozat díszlettervezője elárulta, miért úgy nézett ki a New York-i apartman, ahogy, kikerekedtek a szemeink.

Shaffner a Great Big Storynak adott interjújában beszélt kulisszatitkokról, és többek közt azt is elárulta, mennyit kellett harcolnia azért, hogy a lakást lilára fessék.

Senkinek nem tetszett az ötlet addig, amíg meg nem valósítottam. A színek nagyon fontos szerepet játszanak egy sorozat identitásában. És amikor a nézők a Jóbarátokra kapcsoltak, szembetűnő volt a lila, és végignézték a részt

– magyarázta.

Kevin Winter/Getty Images/AFP

Shaffner tehát azért határozott a lila színárnyalat mellett, hogy a Jóbarátokat tudat alatt mindenki azonnal megkülönböztesse más műsoroktól. Mint később kiderült, megérte vállalni a kockázatot.

A szakértőt arról is kérdezték, miért volt a lakásban már a sorozat legelejétől az a rejtélyes ajtó, amit csak a nyolcadik évadban nyitottak ki először és ami Monica kacatjait rejtette.

A díszlettervező egyik legnagyobb felelőssége, hogy a jövőbe lásson, már, ha teheti. A folyós végén elhelyeztünk egy ajtót, de mi sem tudtuk, mi lesz mögötte. Azt mondtam: miért nem várjuk ki, hogy milyen irányt vesz a történet?

– nyilatkozott Shaffner.

Milliárdokért adta el luxusházát a Jóbarátok sztárja
A 350 négyzetméteres ingatlant még 1962-ben építették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik