Otthon

50 milliárd forintért eladó Svájc legdrágább luxusvillája

50 milliárd forintért eladó Svájc legdrágább luxusvillája

A svájci St. Moritz síterepe a milliárdosok játszótere. Itt található az ország jelenleg legdrágább ingatlanja is, amit 185 millió dollárért, átszámítva megközelítőleg 50 milliárd forintért dobtak piacra – derült ki a CNBC riportjáról.

A csatorna „A szuper gazdagok titkos élete” című műsorából kiderül, hogy a luxusvillában könyvtár és egy föld alatti tó is megtalálható.

A házat úgy tervezték, hogy még a milliárdosok álla is leessen tőle.

Az ingatlan hét emeletes, az otthon gerincéül pedig egy hat oldalú lépcsőház szolgál. A lépcső már maga is csodálatos látvány, ugyanis megépítéséhez nem használtak támasztógerendákat sem.

Fotó: Senada Adzem

A talajtól a mennyezetig érő ablakok tíz méter magasak, és csodálatos kilátást nyújtanak a környező tájra, a hegyekre.

Fotó: Senada Adzem

A nappaliban a falakat nérc szőrme borítja, a hangulatot pedig egy terjedelmes kandalló biztosítja.

Fotó: Senada Adzem

A könyvtárat a vörös szín dominálja, a szobából pedig egy titkos helyiség nyílik, ami irodaként funkcionál.

Fotó: Senada Adzem

A reggelik még ízletesebbek az étkezőben található tojásalakú asztalnál, ahol a falakat 24 karátos aranydekorációk díszitik.

Fotó: Senada Adzem

A hálószobában skandináv rókaszőrme fedi a padlót és egy méregdrága szobor is található benne. A szoba csúcsa mégis a gardrób, amelyet ugyancsak 24 karátos aranybevonattal láttak el.

Fotó: Senada Adzem

A föld alatti területen borospince és egy 1.3 millió dollár értékű házimozi is van. Sőt, a birtok tulajdonosa akár le is síelhet saját ingatlanjából a dombokon a privát pályának köszönhetően.

Fotó: Senada Adzem

Egy fárasztó nap után a tulajdonosok megpihenhetnek a házi gyógyfürdőben, amihez egy himalájai sókamra, egy gőzkamra és egy hight-tech zuhanyzó is tartozik, utóbbinak számos beállítása és színezete is programozható.

Fotó: Senada Adzem

Legmélyebben fekszik a luxus föld alatti tó, amit Swarowski kristályfények világítanak meg. A mennyezeten velencei műalkotások köszönnek vissza, a falak pedig egy olasz művészeti installációból származnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik