Otthon

Rendszerben a tető is jobb (X)

Még mindig cserepekben gondolkozik a legtöbb magánépíttető és -felújító, ha tetőről van szó. Pedig ha komplett, minőségi tetőrendszerben gondolkoznánk már a munkálatok megkezdése előtt, hosszútávon akár százezreket is spórolhatnánk évente.

Építkezés vagy felújítás során annyi mindenre kell gondot fordítani, hogy mire a tetőhöz érünk, már csak cserépben gondolkodunk komplex tetőrendszerek helyett. Ez épp olyan, mintha autóvásárláskor csak kasznit vennénk, a kerekeket és a többi alkatrészt pedig a szalonban hagynánk. Pedig a megfelelő vízzáróságot és vízszigetelést, átszellőzést biztosító tetőrendszer-elemek, tető-hőszigetelés és idomcserepek minden tető alaptartozékai kellene, hogy legyenek. Bizonyos kialakítások viszont csakis a megfelelő tartozékok beépítésével lehetségesek, amik tartósabbá és biztonságosabbá tehetik a tetőnket és az otthonunkat.

A Bramac éppen ezért a hazai építőipari piacon a legteljesebb tetőrendszereket biztosítja több száz, speciálisan az adott tetőre szabott rendszerelemmel, amelyeknek nemcsak forgalmazója, hanem gyártója is. Komplett tetőrendszereket fejleszt és tesztel, mert csak így engedheti meg magának, hogy nemcsak a cserépre, hanem akár a teljes tetőre garanciát vállaljon. Mindez azért fontos, mert bármikor előfordulhat egy meghibásodás, a garanciális feltételeknek köszönhetően azonban, a váratlanul jött bajban akár milliókat is spórolhatunk.

Ha már a spórolásnál tartunk: egy jól kiválasztott tetőrendszerrel akár a téli fűtésszámla felét is megtakaríthatjuk[1]. Például a Bramac °Cool Tetőrendszer hőreflektáló tetőcserepeivel és rendszerelemeinek szakszerű beépítésével, valamint a °Cool technológiával akár 48% energiaköltség-csökkenést érhetünk el a tetőfelújítás előtti állapothoz képest. Ez a rendszer nyáron sem hagy cserben, a legnagyobb nyári kánikulában is akár 11 °C-kal csökkentheti a tetőtér hőmérsékletét, ami a klímahasználat 80%-kát teszi feleslegessé. Így a rendszer jelentős energia- és anyagi megtakarítást biztosíthat télen nyáron egyaránt.

 

[1] Tesztek által bizonyítva, Heusenstamm, Németország 2017. január

Ajánlott videó

Olvasói sztorik