Otthon

Intelligens otthon automatizált árnyékolással

A közérzetünk is jobb lesz tőle.

Otthonunkban ma már mi is úgy érezhetjük magunkat, mint a néhány évvel ezelőtt látott amerikai film irigyelt főszereplője, aki fotelében ülve, whiskyt kortyolgatva gombnyomással mozgatta a szalagfüggönyt vagy a redőnyt.

És valóban: sokan szeretnénk olyan házban élni, amely tökéletesen megfelel igényeinknek és elvárásainknak, fenntartási költségei kedvezőek. Az automatizált árnyékolók ilyenek: jelentős energiát spórolhatunk meg velük, hozzájárulva az intelligens otthon kényelméhez.

Az ablakok szigetelése kulcsfontosságú az energiamegtakarításban, azonban az árnyékolók és napellenzők is fontos szerepet játszanak a hőmérséklet szabályozásában. Amennyiben automatizáltak, még jobban tartják a hőmérsékletet!

Miért előnyös?

  • Beállíthatja árnyékolóit, hogy téli hónapokban alkonyatkor, vagy a hőmérséklet csökkenésével leereszkedjenek akkor is, ha Ön nincs otthon, így tartva bent a meleget.
  • Beállíthatja, hogy árnyékolói nyáron a nap legmelegebb időszakában, vagy amint a hőmérséklet emelkedni kezd, leengedjenek. Hűvösen tartja otthonát és nem kell annyit költeni légkondicionálásra!

Az érzékelőkkel működtetett árnyékolók a külső környezethez alkalmazkodva optimálisan működtetik az árnyékolókat. Például télen, sötétedés után a redőnyök automatikusan leereszkednek.  A leengedett redőnyöknek köszönhetően kevesebb fűtési energiával érhetjük el ugyanazt a belső hőmérsékletet.

Összességében azt hangsúlyozzák a szakemberek, hogy a lakás automatizálása nemcsak kényelmesebbé, hanem racionálisabbá és biztonságosabbá is teszi a mindennapokat. A legtöbb árnyékoló könnyűszerrel utólag is motorizálható, a hagyományos motoros működtetésű árnyékolókat pedig egyszerű kiegészíteni rádióvezérlésű egységekkel.

Fontos tudni

  • Egyszerű vezetékes, kapcsolós, vagy rádiós rendszer, automatizált, esetleg számítógép vezérelt, lehetőségek állnak rendelkezésre az árnyékolók kezelésére, kinek-kinek igényei szerint!
  • Építkezés, felújítás során célszerű előre gondoskodni a szükséges elektromos vezetékek kiépítéséről, hiszen akkor a későbbi redőny. árnyékoló motorizáció során már nem kell a kellemetlen bontási, vésési feladatokkal bajlódni!

Kiemelt kép: chipomeav.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik