Otthon

9 zseniális DIY ötlet természetes dekorációkra

A lakásdekorációk számtalan lehetősége közül sokszor nehéz eldönteni, hogy melyik illik stílusban, hangulatában az otthonunkba. Ami minden esetben jolly joker lehet, az a cserepes növény. A természet becsalogatása nem csupán nyertes dekoráció, hanem a nyugalom és harmónia megtestesítője is.

Ha  valóban egyedit dekorációt szeretnénk, akkor egy kis időráfordítással és inspirációval a kerti növények és virágok akár fali “kárpittá” is válhatnak.

A nyár vége, ősz eleje az az időszak, amikor még bőven van lehetőségünk egy-egy séta alkalmával mezei virágokat vagy mutatós faleveleket gyűjteni. Ha ezeket megszárítjuk, és különös formába helyezzük egy tökéletes művészi alkotással leszünk gazdagabbak.

Tálcán a virágos kert

Minimális hozzávalóval látványos megoldás! Szárított virágszirmokból számtalan ötletet valósíthatunk meg.

Fotó: sayyes.com

Zöld levelekből falikép

Akár szobanövények leveleiből is készíthetünk exkluzív dekorációt, amit falra vagy akár az asztalra is helyezhetünk.

Fotó: ispydiy.com
Fotó: alana-jones-mann

Virágfüzér

Nincs szükség arra, hogy különleges alkalmakra várjunk. A szárított virágszirmokból készült füzér romantikussá tud tenni bármilyen helyiséget.

Fotó: shane-powder.com

Falra akaszható terrárium

A falra szerelhető terrárium új dimenziója a különleges dekorációknak. Elkészítése némi szakértelmet kíván, de az eredményt látva érdemes megpróbálni.

Fotó: kim-fisher-design

Mini vízikert

Egy mutatós üvegvázát még szebbé tehetünk, ha vízinövényekkel ültetjük be. A nagyobbakba, akár halat is telepíthetünk. Ez esetben legyünk állatbarátok és körültekintőek.

Fotó: hgtv

Miniatűr növény-dekor

Még a legkisebb lakásokban is jól mutatnak a kis porcelán csészékbe, tojástartókba ültetett, szárazságtűrő növények (pozsgások, kaktuszok). Porcelánfestékkel dekorálhatjuk feliratozhatjuk.

Fotó: sugar-and-cloth

Virág-makramé

Az egyedi megoldások sztárja is lehet a virág-makramé. Amennyiben igényesen válogatjuk össze a hozzávaló növényeket és virágokat, és kellő türelmünk van azok rendezésére és felfűzésére, akkor megtaláltuk a tökéletes megoldást otthonunk szépítésére.

Fotó: mrs-meyer

Címlapfotó: Fine little day

Természetes illatokkal teljes otthon, avagy a potpourri készítésének titkai
Válasszuk ki kedvenc virágainkat, illatainkat, és alkossuk meg saját kompozíciónkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik