Otthon

Zuglói bérlakásból igazi otthont! (x)

24.hu
24.hu

2017. 07. 17. 00:00

A  XIV. kerület egy évek óta csendesen álló bérlakása telt meg  élettel, hogy egy család Második Esélyt kapjon a jobb élethez.

Budapest Főváros XIV. kerületének (Zugló) Önkormányzata bocsátotta a program rendelkezésére azt a lakást, amelyet a Habitat for Humanity és a P&G közös erőkkel újít fel. A leendő lakók jelenleg a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány (SZÉRA) átmeneti otthonában élnek. A munkálatokat a Habitat építésvezetőinek felügyelete alatt végezték a P&G önkéntes munkatársai, a család tagjai, valamint Vadon János a Rádió 1/Reggeli Show műsorvezetője. A lelkes segítők munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a család az év végéig új otthonába költözhessen.

“A családi élet legfontosabb színtere az otthon, de sajnos sokak számára egy ilyen önálló otthon csak elérhetetlen álom, amit önerőből képtelenek lennének elérni. Ezért fontos, hogy segítsünk, akár anyagi támogatással, akár a két kezünk munkájával, hogy esélyt adjunk egy harmonikusabb életre olyanoknak, akiknek ez még nem adatott meg” – mondta Vadon János.

Napjainkban közel 50.000 családot fenyeget lakhatása elvesztése és a hajléktalanság. Ők ismerősöknél, rokonoknál, albérletben vagy rövidebb időre családok átmeneti otthonaiban húzzák meg magukat.

„A családok átmeneti otthonai csak keveseknek nyújtanak megoldást: ma hazánkban 150 családok átmeneti otthona működik összesen közel 3900 férőhellyel, ami azt jelenti, hogy a lakhatásukat vesztett családok 1-2%-án tudnak csak segíteni ezek az intézmények..” – mondta el Kelemen Gábor,  a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány (SZÉRA) által fenntartott családok átmeneti otthonának intézményvezetője.

“Fontos tudni, hogy évente több ezer család keres menedéket családok átmeneti otthonában, de megfizethető bérlakások hiányában nem tudnak innen saját otthonba költözni. Pontosan ezért dolgozunk együtt olyan partnerekkel, minta P&G, hogy segítsünk és megteremtsük az egészséges otthon lehetőségét az alacsony bevétellel rendelkező családok számára is.” – tette hozzá Szegfalvi Zsolt, a Habitat for Humanity Magyarország igazgatója.

Mint a társadalom felelős vállalata, a P&G Magyarországon eddig 76 ember lakhatását támogatta a Habitat for Humanity Magyarországgal karöltve.

“Olyan vállalatként, amely közel 180 éve segíti a családok mindennapjait apró, de annál fontosabb módokon, a P&G métán képviseli a tiszta és biztonságos otthon jelentőségét.” – mondta Matej Podobnik, a P&G Magyarországért felelős vállalati kommunikációs menedzsere. “Célunk, hogy a világ minden táján élhetőbbé tegyük az emberek mindennapjait, támogatva munkatársainkat, abban, hogy ezt mindenki a maga sajátos módján is megtegye.”

További információk

vissza a címlapra
  • Címkék:
  • p&g

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.