Otthon

Egy konténer a környezetbarát luxuslakosztály különlegessége

Bali keleti részén, Lombok trópusi szigetén áll egy gyönyörű modern ház, aminek egy konténer adja a kuriózumát.

A Budi Pradono indonéz építész által tervezett, Clay House névre hallgató luxuslakosztály  csodás kilátást nyújt az Indiai-óceánra, a közeli rizsföldekre és a trópusi erdőre.

Fotó: Budi Pradono

Az épület a sziget jelképévé nőtte ki magát, és ha egy adott szemszögből nézzük, azt a hatást kelti, mintha a teteje le akarna csúszni.

Fotó: Budi Pradono

A ház emeletes szerkezetű és kizárólag helyi alapanyagokból készült. A 2.2 méter magasságú konténert például a sziget kikötőjéből szerezték és 60 fokos szögben helyezték el a háztetőn: ezáltal nem csak növeli a belmagasságot a hálószobában, de megtölti természetes fénnyel is a teret.

Fotó: Budi Pradono

A 30 centiméter vastagságú falakat a húsz kilométeres körzetben megtalálható salakból, valamint homokból, cementből, szalmából és tehénürülékből tákolták össze. A belső teret szintén a természetes anyagpaletta felhasználásával alakították ki, a bambuszból készült bútorok és kiegészítők pedig hűek a bali hagyományokhoz.

Fotó: Budi Pradono
Fotó: Budi Pradono
Fotó: Budi Pradono
Fotó: Budi Pradono
Modern otthon lett a 150 éves pajtából
Lebontották és stílusjegyeit, formáját megőrizve újat építettek helyette.

(Inhabitat)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.