Otthon

Amerika legmagasabb luxuslakása vevőre vár

A milliomosok gyűjteményébe jól jöhet a nem mindennapi lakás.

Az arizonaiak jól ismerik a toronylakást, amit Sukumar Pal építetett  Prescottban.  Az 570 négyzetméteres ház körülbelül 40 év alatt épült, és turistalátványosságnak szánták. Az épület eredetileg 10 emeletesnek készült, de 1994-ben a városvezetés engedélyezte Palnak, hogy 3 emeletes lakóházzá alakíthassa.

Az épület jelenleg az Egyesült Államok legmagasabb családi otthona és eladó

Az ingatlan először 2015-ben került az ingatlanpiacra, akkor 2 800 000 dollárt (798 millió Ft)  kértek érte. Most jelentősen kevesebb pénzért hirdetik. Az ár 1 500 000 dollárér (427 millió körüli Ft-ért bárki elviheti.

A három hálószobás, négy fürdőszobás ház napelemes technológiával működik, és  hidraulikus lift segíti a közlekedést. A futurisztikus épületben környezetbarát energiahálózat működik, ami a hűtést-fűtést télen és nyáron is megoldja.

A kapcsolók természetesen az összes emeleten működnek, a hetedik emeleten lévő fedélzeti részt is, ahonnan egészen San Francisco hegycsúcsáig is ellátni, ha jó az idő.

A lakást valljuk meg, nehéz belaknia még egy többgenerációs családnak is. Az elképesztően nagy tereket még erőteljesebbé teszi a nem mindennapi belmagasság is. Ezt a hátrányt viszont biztos, hogy kárpótolja az a panoráma, ami az épület minden ablakából elénk tárul. Reggel, délben és este. Az, hogy  terasz és az erkély mennyire kellemes egy délutáni kávézásra, azt nehéz megítélni, egy viszont biztos, hogy a szél bizonyára uralkodó lehet már ilyen magasságban.

Ami viszont a helyszín specifikumából adódik, hogy garantáltan nincsenek közeli szomszédok, így a velük való esetleges perpatvar kizárva.

Jack Norm Ray, egy értékesítési cég igazgatója az eladással kapcsolatban így nyilatkozott:

Ez egyike azoknak a lakásoknak, amit olyan gazdag embereket keresnek, akik kimondottan szokatlan, bizarr otthonokat keresnek. Éppen ezért úgy gondoljuk, hogy valószínűleg egy milliomos lesz a vevő, aki ezzel a lakással bővíti majd eddigi egzotikus gyűjteményét.

Fotó: homecrux.com
Fotó: homecrux.com
Fotó: homecrux.com
Fotó: homecrux.com
Fotó: homecrux.com
Fotó: homecrux.com

Via/dcourier

Ajánlott videó

Olvasói sztorik