Sport

Lemondott Nébald, a kardozók szövetségi kapitánya

A szakmai vezető nem érezte a teljes támogatást a szövetség és az edzők részéről, ezért távozik posztjáról.

“Múlt pénteken egyeztettem erről az elnök úrral, de a hivatalos lemondást hétfőn juttattam el a szövetségbe” – mondta az MTI érdeklődésére szerdán a volt szakvezető.

Távozását azzal indokolta, hogy nem lát biztosítékot elképzelései maradéktalan megvalósítására.

“Nem volt problémamentes az együttműködés az edzőkkel, és a szövetség vezetősége részéről sem éreztem az egyértelmű támogatást, márpedig ahhoz, hogy stabilizáljuk az eredményeket, ennél több kell” – tette hozzá Nébald György.

Az aktív vívóként csapatban olimpiai aranyérmes, egyéniben kétszeres világbajnok Nébald György 2006 januárjában került a kardozók élére.

“Amikor átvettem az irányítást, a 13. helyen állt a világranglistán a férfi csapat, aztán a vébén negyedik lett, majd a következőn győzött, utána az olimpián hetedikként, tavaly a vb-n harmadikként, idén pedig tizedikként végzett. Eléggé hullámzó volt a teljesítmény, de azért akadtak benne szép eredmények is” – mondta, majd hozzátette, az utánpótlásban már születtek szebb sikerek a nők mezőnyében is (a junior Eb-n idén ezüstérmes lett a magyar csapat).

A párizsi világbajnokságon egyébként a férfi csapat a tizedik, a női a nyolcadik helyen végzett a csapatversenyben, egyéniben pedig még ennél is rosszabbul szerepeltek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik