Mobil

A katolikusok is megirigyelték a szörnyeket

A világ egyik legidősebb intézményének számító katolikus egyház rendhagyó módon próbálja terjeszteni az igét a Z-generáció körében, méghozzá az elképesztően nagy sikerű, Pokémon Go című kiterjesztettvalóság-játék vallásos klónjával. A „Follow JC Go” című mobiljátékban nem zsebszörnyeket, hanem szenteket és más fontos bibliai személyeket gyűjtögethet össze a játékos, miközben a városban rohangál.

A programot a floridai Fundación Ramón Pané evangélikus csoport fejlesztette, és bár a Vatikánnak közvetlenül nincs köze hozzá, Ferenc pápa már most nagy rajongója. Ricardo Grzona, a csoport igazgatója a Crux Now portálnak mondta el, hogy bár a pápa nem egy nagy kütyübolond, de tetszett neki az ötlet, hogy az evangelizációt a technológiával ötvözzék.

Fotó: Follow JC Go!

A játék alapvetően ugyanazon a mechanizmuson alapul, amin a Pokémon Go: valós életbeli helyszíneken jelennek meg a szentek, ha a mobil kameráján keresztül szemléljük a világot, őket kell begyűjteni. A témához illően a fejlesztők azért több játékelemet is átszabtak: harcolni például egyáltalán nem lehet, a játékosoknak helyette filozófiai kérdéseket kell megválaszolniuk. Nem lehet fejleszteni, „evolve-olni” sem a figurákat, így a begyűjtött Jézus sem léptethető kenyérrel és hallal táplálva a következő szintre.A játék célja ez esetben nem az, hogy mi legyünk a legjobb pokémesterek, hanem hogy minél mélyebbre merüljünk saját szívünkben nagy válaszok után kutatva.

Természetesen nem lenne valódi vallásos játék imák nélkül: a játékosok zsolozsmákkal fejleszthetik a karakterüket, ráadásul amikor a valódi életben elsétálnak egy templom mellett, a program arra bátorítja őket, térjenek be oda, vagy szagoljanak rózsákat.

A Follow JC Go egyelőre csak Spanyolországban érhető el Androidra és iOS-re, de a fejlesztők már dolgoznak az olasz, portugál, és angol verziókon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik