Mobil

Visszatérni készül a régi nagy márka

Az egykor nagynevű, majd hányattatott sorsú Palm márka az elmúlt évtizedben jelentősen lemaradt az telefonos piaci harcban. A céget 2010-ben a HP vásárolta fel 1,2 milliárd dollárért, akkoriban a Lenovo és a HTC és érdeklődött iránta, tavaly aztán a TCL-hez került a márka. Akkoriban a kínai cég közölte, hogy a jövőben Palm név alatt is dobnak piacra okostelefonokat, első készüléküket a források szerint idén láthatjuk.

A TCL-től nem olyan meglepő lépés, hogy olyan márkák alatt gyártson, amiknek egykor nagy nevük volt az iparban, ők készítik a Blackberry-mobilokat is, mióta a kanadai cég kiszállt a hardveres bizniszből.

Forrás: Wi-Fi Alliance

A külföldi portálok „PVG100” néven szúrták ki a következő Palm-mobilt az amerikai Szövetségi és Távközlési Médiahatóság dokumentumaiban, amiből sok minden azért egyelőre nem derül ki – csupán a készülék modellszáma, és hogy nem támogatja majd az 5Ghz-s wifit, ezért vélhetően nem egy csúcskészülékről lesz szó. A telefonra Android 8.1 operációs rendszer kerül.

Igaz, a TCL hivatalosan még nem beszélt az eszközről, de a bejegyzések már arról árulkodnak, hogy hamarosan hallhatunk róla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik