Mobil

Megvan, mikor jön az ötkamerás mobil

Korábban mi is írtunk róla, hogy szivárgások alapján az LG V40 ThinQ lesz az első olyan okostelefon, ami összesen öt kamerát kap. Iparági források szerint nem is kell rá olyan sokat várni: a bejelentést a berlini IFA környékére időzíti a cég szeptemberre, az eladások pedig októberben indulhatnak meg.

Ez az időzítés már csak a konkurensek dátumait elnézve is valószínű, hiszen pont pár héttel következne a Samsung Galaxy Note 9 csúcsmobilja után, de még beelőznék a Google következő generációs Pixel készülékeinek bemutatóját.

Az eddigi értesülések alapján a V40 más téren több hasonlóságot is mutat majd a nemrég bemutatott G7 ThinQ-val, Qualcomm Snapdragon 845 processzor kerülhet bele, és belógó szenzorsziget is jut az előlap tetejére. A mobil különlegessége a kamerák sokaságán túl a 90 százalékos kijelző-test arány lehet, ami rendkívül vékony kávákat sejtet. A korábbi G7 ThinkQ modellt 83 százalék, míg a V30-at 81 százalék jellemezte ezen a téren.

A megjelenési dátumon túl a források arról is pletykáltak, hogy a hátlapi triplakamera-rendszert 20 megapixeles, 16 megapixeles és 13 megapixeles szenzorok alkotják majd. A főkamerát egy széles látószögű, valamint egy telefotó kamera támogatja majd. Az előlapon helyet kaphat egy 3D-s arcfelismerő rendszer is, ezáltal pedig fel lehet majd oldani a mobilt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik