Mobil

Saját virtuális asszisztenst fejleszt a Telekom

Pintér Mónika
Pintér Mónika

rovatvezető. 2018. 02. 26. 14:25

A Deutsche Telekom az Orange-dzsal karöltve fejleszt saját okos hangasszisztenst, mivel hisznek benne, hogy az amerikai techcégek nehezen tudnak az európai adatvédelmi előírásoknak és törvénykezésnek megfelelni szemben egy helyi céggel – főleg az egészségügy, biztosítás- és bankszektor területén.

Az okosotthonos asszisztens a “Hello Magenta” kifejezésre éled fel,a netre és egymással összekapcsolt gépeket fogja irányítani a mosógéptól a lámpákon át az összes okoseszközig – akárcsak a Google Home, és az Amazon Alexa, sőt velük együtt, mivel olyan külső asszisztenst is aktiválhatunk rajta, mint Alexa.

Deutsche Telekom Smart Speaker – a magenta hangszóró Fotó: 24.hu

Mint Claudia Nemat, a Deutsche Telekom technológiáért és innovációért felelős elnökségi tagja elmondta: ügyfeleik így könnyen irányíthatják szolgáltatásaikat egyszerű hangparancsokkal, például csatornát válthatnak, lehalkíthatják a készüléket, tompíthatják a világítást vagy módosíthatják a szoba hőmérsékletét. Egy hanghívás egyszerűen indítható hangparanccsal, és az okos hangszóró közvetlenül a routerhez kapcsolódik, további berendezések használata nélkül.

A szolgáltató okos hangszolgáltatása 2018 nyarán indul el.

Beszállnak az okosotthonos bizniszbe

Korábban a Magyar Telekom honlapján is megjelentek olyan kütyük, amely arra utalt, okosotthonos szolgáltatás indítanak az eszközök értékesítése mellett. Az, hogy pontosan mikor indul, ha elindul, vagy hogy csak a meglévő ügyfeleknek lesz-e elérhető, még nem tudni. Két éve annyit közölt a Magyar Telekom: “zártkörű tesztelés” zajlik.

Az Okos Otthon szolgáltatás két év hűségidővel havi háromezer forintba, egy év hűségidő vállalásával pedig havi háromezerötszáz forintba kerülne. Legalábbis ez derül ki a honlapon már elérhető információk alapján.

Magyar Telekom Okos Otthon szolgáltatás Fotó: 24.hu

A szolgáltatáshoz jönnek hozzá a kütyük, illetve az azokat irányító központi egység (lehet éppen a most bejelentett Smart Speaker?), ez harmincezer forintba kerülne, amit kizárólag az Okos otthon szolgáltatással együtt lehet megvenni.

Kínálatukban nem csak okoskonnektorok, füst- és mozgásérzékelők jelentek meg, de látszólag egy teljes felületet kaphatnak majd a cég ügyfelei, ahonnan akár tévéről, akár mobilról, tabletről, PC-ről is irányítani, és ellenőrizni tudják majd a hőmérséklettől kezdve a lámpákon át a lakás összes nyílászáróját. Ha elfelejtettük bezárni az ajtót, vagy lekapcsolni a nappali kislámpát, rögtön látjuk, és tudunk intézkedni. Erről a felületről tudjuk majd megtekinteni elvileg az összes eszköz beállítását.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

MISSION, TX - JUNE 12: A boy and father from Honduras are taken into custody by U.S. Border Patrol agents near the U.S.-Mexico Border on June 12, 2018 near Mission, Texas. The asylum seekers were then sent to a U.S. Customs and Border Protection (CBP) processing center for possible separation. U.S. border authorities are executing the Trump administration's "zero tolerance" policy towards undocumented immigrants. U.S. Attorney General Jeff Sessions also said that domestic and gang violence in immigrants' country of origin would no longer qualify them for political asylum status.   John Moore/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.