Mobil

Épp a Google telefonját küldik szoftver nélkül

Telepített operációs rendszer nélkül kapta kézhez mobilját több Google Pixel 2 XL vásárló is, a keresőóriás mobilja döcögve startol.

A Google idei Pixel 2 okostelefonjának indulását számos váratlan probléma tette kellemetlenné. Elég csak a kiégett kijelzőkre, a rossz minőségben rögzített hangokra gondolni, de most talán ennél is cikibb esetet jelentettek a vásárlók.

A felhasználók szűk köre a Redditen és az Ars Technica fórumain jelezte, hogy Pixel 2 XL mobiljukat operációs rendszer nélkül kapták kézhez, így a Google telefonja a Google szoftvere nélkül még csak elindulni sem tudott.

Forrás: Imgur (@trevorftard)

A mobil bekapcsolásakor egy fekete képernyő fogadta őket azzal az üzenettel, hogy a készülék nem talál telepített operációs rendszert, ezért nem tud elindulni, illetve egy linket adott a cég support oldalához (ami nyilván nem tartotta számon ezt az eddig nem jellemző problémát).

A Google az Android Police-nak azt válaszolta, hogy a problémát azóta orvosolták, és mivel OS-t telepíteni nem olyan egyszerű dolog azután, hogy már a vásárló kezébe került a telefon, ezért az érintetteknek nincs más választásuk, mint visszaküldeni készüléküket a cégnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik