Mobil

Új felhőt mutatott be a Huawei

A Huawei új, mobilos felhő tárhelyet jelentett be, ami lehetővé teszi az okostelefon-felhasználók számára, hogy vezeték nélkül menthessék és állítsák vissza adataikat és beállításaikat, valamint egyszerűen szinkronizálhassák készülékeiket. Az új felhőszolgáltatás megkönnyíti az adatmegosztást és az adatok biztonságos tárolását és elérését is a Cloud Drive-ban.

A kamerával készített fotókat és videókat, képernyőmentéseket automatikusan lehet majd menteni a felhőbe, amik aztán a cloud.huawei.com weboldalon, vagy a készülék Galéria appjában válnak elérhetővé. Az adatokat kizárólag az Európai Unión belül, európai szervereken tárolják majd. Lehetővé válik a Huawei készülékek közötti automatikus adatszinkronizáció is, így a Huawei ID használatával gyorsan és egyszerűen lehet majd elérni a névjegyeket, a naptárt, a wifit vagy a jegyzeteket.

A Huawei Mobile Cloud kezdetben 5 GB ingyenes felhő tárhelyet kínál, amely idén Finnországban és Lengyelországban lesz elérhető, 2018-tól pedig lehetőség lesz több tárhely vásárlására, vagy a meglévő fejlesztésére. A Huawei Mobile Cloud az EMUI új verziójával, a cég új zászlóshajó termékével debütál majd, de a piacon elérhető jelenlegi modellek is megkapják frissítés formájában.

A szolgáltatás teljes használata kezdetben Finnországban, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban és Hollandiában lesz elérhető, más országokba később érkezik.

Magyarországon egyelőre csak a névjegyekhez, a wifi infóhoz és a naptárhoz használhatjuk a felhőszolgáltatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik