Mobil

Elindult a mobilos fizetés az összes bankkártyával

Az OTP Bank a mobilfizetési piacon elsőként mutatta be új fejlesztését: a Simple kártya által szeptembertől bármely bank ügyfele számára elérhetővé válik az érintéses mobilfizetés élménye. Mint a közleményben írják: a most bejelentett megoldás a hazai készpénzmentes fizetés fejlődésének újabb jelentős mérföldköve.

A Simple kártya lényege, hogy azok a felhasználók, akik nem OTP-s bankkártyával rendelkeznek, létrehozhatnak egy virtuális prepaid bankkártyát az appban és erre pénzt tölthetnek fel. Erre havonta maximum 65 000 forintot tölthetnek fel, és csak Magyarország területén tudják majd használni. Így fizetéskor elég a mobilt odaérinteni a  terminálhoz a fizetéshez.

A bank ígéretei szerint a Simple kártya igénylése egyszerű, az app letöltése után már csak néhány percet vesz igénybe. A folyamat teljesen online, az ügyfélnek nem kell bemennie a bankfiókba sem.

A most bevezetett Simple kártya segítségével már minden olyan felhasználó számára elérhetővé válik az érintéses mobilfizetés, aki rendelkezik NFC képes, minimum 4.4-es Android mobilszoftvert futtató okostelefonnal és egy bankkártyával.

A Simple kártya bevezetésével a Simple alkalmazás elsőként teszi mindenki számára elérhetővé a mobiltelefonnal való érintéses fizetés élményét, banktól és mobilszolgáltatótól függetlenül

– mondta el Csányi Péter, az OTP Bank Digitális Értékesítési és Fejlesztési Igazgatóságának ügyvezető igazgatója.

Egyre több az elfogadóhely is

A Simple applikációval megvalósított érintéses (NFC) mobilfizetést júniusban indították el, miután a korábban Telekommal közös Mobiltárcát április elején lelőtték. Akkor még csak az OTP ügyfelei tudták használni az okostelefont fizetésre.

Az indulás nem volt zökkenőmentes, kezdetekben több leállás, karbantartás és akadozás hátráltatta a szolgáltatás működését.

A bank adatai szerint eddig több mint 24 ezer darab bankkártyát digitalizáltak, és több mint 750 millió forint értékben vásároltak az appal. Magyarországon már 87 ezer helyen lehet az okostelefonok segítségével fizetni, de az elfogadóhelyek száma folyamatosan növekszik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik