Mobil

Íme az LG V30: egy 6 colos videós monstrum

Már az LG G6-tal, de talán a V20-szal is az volt a gond, hogy szép, szép, de semmi extra. Kicsit ilyen érzésünk van az IFA techvásár nulladik napján debütáló V30 csúcsmobillal is: belepakoltak mindent, amit ma mobilba bele lehet tenni, de hiányzik a szikra. A videók szerelmesei azonban imádni fogják, kétség kívül!

Az LG is végre felcsatlakozott az ide trendhez, egy nagyon vékony kávával rendelkező, óriás tepsimobilt mutatott be. A kijelző az előlap 82 százalékát teszi ki. A V30 a hátlapján dualkamera és ujjlenyomatolvasó figyel, a készüléks vízálló (IP68), 1,5 méteres mélységig akár úszhatunk is vele – kivéve persze tengervízben.

A készülék első ránézésre gyönyörűen ívelt, vékony, formás fém házat kapott, jó ránézni. Előlap alapján alig lehet megmondani, hogy ez egy Samsung S8 vagy LG V30.

Fozó: 24.hu

Specifikáció

  • Kijelző: 6 colos OLED FullVision 1440p, 18:9, Gorilla Glass 5
  • Memória: 4GB
  • Tárhely: 64/128 GB
  • Processzor: Snapdragon 835
  • Akkumulátor: 3300 mAh
  • Kamera: dualkamera, 16 MP (f/1.6), 13MP (f/1.9), előlapi 8 MP
  • Op.rendszer: Android 7.1 Nougat
  • Egyéb: wifi, LTE, Bluetooth 5.0, USB 3.1, Type-C, ujjlenyomatolvasó

Az LG nagy hagsúlyt helyezett a videó készítésére is: a Cine Video mód segítségével akár a felvétel rögzítése közben tudunk rázoomolni egy adott területre, amire nagyobb hangsúlyt akarunk helyezni. Egy csúszka segítségével könnyedén közelebb hozhatjuk, amit láttatni szeretnénk. A manuális mód pedig a profiknak ad a G szériához hasonlóan rengeteg lehetőséget a beállítások megváltoztatására.

Fotó: 24.hu

A telefont immár nem csak ujjlenyomatolvasóval, kopogással, PIN-nel vagy jelszóval oldhatjuk fel, de arcfelismeréssel és hanggal is.

Sokan végre fellélegeztek, hogy az eddig erőltetett másodlagos kijelzőről lemondott a gyártó, itt jelentek meg az értesítések és a kedvenc appok.

Helyette kaptunk egy lebegő sávot (floating bar), amit igény szerint bárhol elhelyezhetünk a kijelzőn, a beállításokat innen intézhetjük, ez az, ami az Always-on display funkció bekapcsolásával akkor is látszik, amikor a telefon le van zárva, a kijelző többi része “alszik”. Olyan lett mint egy lebegő másodlagos kijelző, de legalább szoftveres, kikapcsolható és nem foglal el felesleges helyet az előlapból.

Fotó: 24.hu

Ami azonban elszomorító, hogy amennyit fejlődött előre a V-széria, az akkumulátor annyira nem lett nagyobb, így érdemes egy külső akkumulátort magunkkal vinni, ha hosszabb időre tervezünk. Mondjuk ez igaz a Samsung csúcsmobiljaira is, ahol a tavalyi Note 7 botrány után óvatosabban növelik az üzemidőt, s persze az aksi méretét.

Az LG V30 Dél-koreában szeptember 21-én kerül a boltok polcaira, utána fokozatosan vezetik majd be a további piacokon is. Fekete, ezüst, kék és lila színben lesz kapható. Összességében elmondható, hogy ez az eddigi legszebb okostelefon, amit az LG valaha gyártótt.

fotó: LG

Ajánlott videó

Olvasói sztorik