Mobil

Minden idők legdrágább iPhone-ja jöhet ősszel

A jubileumi mobil nem csak extrás, de költséges is lesz, másfélszer annyiba kerülhet, mint az iPhone 7.

Sokakat nem lepne meg, ha az ősszel megjelenő jubileumi iPhone 8 még a korábbiakhoz képest is húzósabb árcímkét kapna, hiszen az iPhone tizedik születésnapja alkalmából az Apple teljesen újratervezi készülékét az eddigi pletykák alapján.

A New York Times forrásai viszont elképesztő összegről beszélnek: 999 dollárnál kezdődhet majd az iPhone 8 ára.

Ez 54 százalékkal drágább, mint a 649 dolláros iPhone 7, amiért cserébe vélhetően számos újítást kínál majd az Apple, többek közt a szinte káva nélküli, széltől-szélig érő kijelzőt, a vezeték nélküli töltést, a hatalmas testet, és egy egyedi arcszkenneléses technológiát.

Az Apple vélhetően nem ad ki 32 gigabájt tárhellyel felszerelt változatot az iPhone 8-ból, a 64 GB-os verzió lesz a legolcsóbb. Ahogy korábban írtuk, egy pletyka szerint az Apple mindenből dupláz, ami azt jelenti, hogy 64 GB, 256 GB, illetve 512 GB-os variánsokból lehet majd választani.

Újabb érdekes infók érkeztek az iPhone 8-ról
A megjelenésről, az elérhető színekről, és meglehetősen költséges extra funkciókról szólnak az előrejelzések.

Nem ez az első alkalom, hogy arról beszélnek: ezer dollár körüli árra számítson, akinek a legújabb almás telefonra fáj majd a foga. Ez főként az előállítási költségeknek köszönhető, amire jelentősen rátesz a széltől-szélig kijelző, valamint a teljesen üvegből készült hátlap.

A világ különböző tájain egyébként jelentős eltéréseket lehet tapasztalni az iPhone-ok árazásában, az almás mobil Európában a legköltségesebb mulatság. Ahogy a Telegraph is írja: a világon jelenleg Magyarországon  a legdrágább az iPhone 7, és az ÁFA miatt valószínűleg az iPhone 8 esetében sem lesz ez másként. Nálunk 256 ezer forint az iPhone 7 kezdőára, ebből számolva a másfélszeres árat könnyen a 390 ezer forintot súrolhatja a jubileumi modell.

Szinte biztos, hogy így fog kinézni az iPhone 8
Hitelesnek tűnő fotó leplezi le az Apple idei okostelefonjának külalakját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik