Mobil

Másodpercenként egy gigabittel hasított a mobilnet

Közös tesztjében a Verizon, az Ericsson és a Qualcomm túllépte a gigabites sebességhatárt. A három vállalat egy laborteszt során elsőként érte el a másodpercenként 1,07 gigabites letöltési sebességet kereskedelmi telefonchippel és hálózati infrastruktúrával.

Az 1,07 Gbps mérföldkő elérése az Ericsson legutóbbi Gigabit LTE technológiával kapcsolatos bejelentésére épít.  A teszt során a 1,07 Gbps sebességet 12 egyidejű LTE streammel érték el: ezzel a megoldással akár 20 százalékos adatátviteli csúcssebesség és kapacitás növekedés is elérhető az átlagos átviteli sebességek egyidejű javulása mellett.

Ennek elérésére az Ericsson rádiórendszerét és LTE szoftverét, valamint a Snapdragon X20 LTE modemen alapuló mobil teszteszközét használták fel.

A teszt egyben a spektrumhatékonyság új szintjét is jelenti a kereskedelmi hálózatok és eszközök terén, hiszen ezt az elképesztő sebességet mindössze három 20 MHz-es FDD spektrumú vivővel érték el.

Az eredmények nyomán széles körben biztosíthatóvá válik a gigabites felhasználói élmény, és új vezeték nélküli fejlesztések kerülnek karnyújtásnyi távolságba – írja közleményében az Ericsson.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik