Mobil

Kiszivároghattak az új Samsung csúcsmobil végleges specifikációi

Evan Blass belsős forrásokra hivatkozva tette közzé a Samsung Galaxy Note 8 állítólag végleges specifikációit, ami alapján tényleg ez lesz a cég első duál-kamerás mobilja. Kiderült az is, mennyi memória és mekkora akksi kerül bele.

A héten már írtunk arról, hogy a több esetben is pontosan szivárogtató Evan Blass a Twitteren tett közzé több fotót a Samsung Galaxy Note 8-ról, amit augusztus 23-án lepleznek le New Yorkban.

Blass most további információmorzsákat csepegtetett a készülékről, a VentureBeaten keresztül hozta nyilvánosságra az állítása szerint végleges specifikációkat, amikről egy belsős forrás által szerzett tudomást.

Ez alapján az Egyesült Államokban kapható Galaxy Note 8-ban ugyanaz a Snapdragon 835 chip fog dolgozni, ami a Galaxy S8-ban is volt, a világ többi részén pedig a cég Exynos 8895 chipjét kapja meg a modell. Hat gigabájt memóriát, és 64 gigabájt háttértárat pakolnak bele, utóbbi mikroSD-vel lesz bővíthető.

Kiszivárgott képeken a Samsung Galaxy Note 8
A hírhedt Evan Blass posztolt több képet is a Samsung következő tepsimobiljáról.

A Note 8 várhatóan 6,3 hüvelykes Super AMOLED panellel érkezik (nyúlfarknyival nagyobb, mint a 6,2 hüvelykes S8 Plus panele), amit 1440 x 2960 pixeles felbontás jellemez majd 18.5:9-es képaránnyal.

Ahogy a korábbi pletykákban is szó volt már róla, a mobil fő vonzóságát a hátlapi duálkamera-rendszer adhatja, ami Blass információ szerint két vízszintesen elhelyezett 12 megapixeles szenzort tartalmaz majd, amiből a másodlagos egy telefotó lencse lesz f2.4-es rekeszértékkel. Ez lesz a Samsung első olyan mobilja, amire ilyen rendszer kerül.

Hihetetlen nagy lehet a Samsung új tepsitelefonja
Hatalmas, egyedi kijelző, és duál-kamera jellemzi majd a robbanós Note 7 utódját.

A Note 7 botránya után nem meglepő, hogy a Samsung óvatosabb lehet: az előd 3500 milliamperórás akkumulátoránál hajszálnyival kevésbé szívós, 3300 milliamperórás telepet rakhatnak bele.

Hogy mindebből mi igaz, azt nemsokára megtudjuk, hiszen már csak kevesebb, mint három hetet kell várnunk a bemutatóig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik