Mobil

Annyi adatot ettek a voltosok, mint egész Kecskemét

Folytatódik a tendencia, miszerint évente megduplázódik a Volt fesztiválon forgalmazott adatmennyiség, legalábbis a Telekom hálózatán mért adatok szerint.

  • 2015-ben 1,8 TB
  • 2016-ban 2,9 TB
  • 2017-ben 6,3 TB

adatot forgalmaztak a fesztiválozók az egy hetes rendezvény alatt. Eszerint a mobilinternet-használat egyre dinamikusabban növekszik – legalábbis a fiatalok körében -, amihez feltehetően az is hozzájárul, hogy a fesztiválozók élményeiket nem csak fotók, de videók és élő közvetítés formájában osztják meg.

A nagy nyári fesztiválokon épp ezért mindig kihívást jelent a nagy tömegek számára biztosítani a megszokottnál nagyobb adat- és hívásminőséget. Egy fesztivál 1-2 négyzetkilométeres  területén akkora forgalom zajlik, mint egy Szombathely vagy Kecskemét méretű városban.

A szolgáltató műszaki csapata épp külön mobilegységeket állít fel a fesztiválokon, mind a 2G-3G-4G hálózatot megerősítve. A legnagyobb terhelés utóbbit éri, mivel a forgalom túlnyomórészt gyors mobilneten bonyolódik. Idén a Volton a 4G adatforgalom adta a teljes forgalom 86 százalékát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik