Mobil

Ennél értelmetlenebb dolgot nem tud mutatni!

A fidget spinner, avagy a pörgettyű (esetleg matatómotolla) hazánkban sem ismeretlen, az amerikából indult őrület már ide is elért. Egyre több ember kezében látható az ujjakkal pörgethető játék, de még így is érthetetlen, hogy miért töltik le emberek milliói a fidget spinnert imitáló applikációt.

Már az is furcsa valahol, hogy az emberek miért pörögtek rá ennyire a végtelenül egyszerű játékra (az egyik kezünkkel tartjuk, a másikkal pörgetjük), de ebben az esetben legalább van egy valóban kézzel fogható dolog, amivel le tudjuk kötni a figyelmünket – kár lenne tagadni, néha tényleg megbabonázó és relaxáló a hihetetlen fordulatszámon pörgő játékszer.

Ehhez képest viszont tényleg teljesen érthetetlen, hogy mit esznek az emberek az okostelefonra letölthető fidget spinner alkalmazásokon, ahol csak egy animált képet lehet bámulni a kijelzőn. A játék népszerűségét persze jó pár fejlesztő igyekezett meglovagolni: mind iOS-re, mind Androidra százával találni pörgettyű appokat, de egyik sem ért el akkora sikert, mint a Ketchapp fejlesztette Fidget Spinner (iOs, Android), amit a május 16-ai megjelenése óta 7 millióan töltöttek le.

Forrás: 24.hu

Ez megdöbbentően magas szám két hét után, főleg ha ahhoz viszonyítjuk, hogy a tavaly valódi világhisztériát okozó Pokémon Gó-t 10 millióan töltötték le hét nap alatt. És az összehasonlítás nem csak a népszerűség függvényében érdekes, de olyan szempontból is, hogy amíg a Pokémon Go egy valódi játék volt kiterjesztett valóság megoldással, addig a Fidget Spinner tényleg nem más, mint egy minimális interakciót igénylő animációgyűjtemény, ahol pörgetéssel pont gyűjthető és értelmetlen extrák nyithatók meg, ráadásul a pörgetések között reklámokat kell bámulni – hacsak nem csengetünk ki 700 forintot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik