Mobil

Ettől a szelfitelefontól kapnak cukiságsokkot a kínaiak

A szépítő szelfiappjáról ismert kínai Meitu most tényleg valami olyannal rukkolt elő, amit más még nem csinált. Legújabb telefonjuk Sailor Moon és Hello Kitty témájú kiadást is kap, amihez nyilván jár a szelfibot.

Két új mobilt dobott piacra a kínai Meitu, a frissített Meitu T8 és a vadiúj M8 modelleket. A képszerkesztőjével befutott cég nem titkolt módon készülékeit is a ragyogó szelfik ígéretével próbálja eladni, kifejezetten fotózásra szánt, mindenféle beépített szépítő effekttel felszerelt mobilokat adnak ki, amelyek olcsón kínálnak középkategóriás minőséget.

Az M8-at a Sony lencséivel szerelték fel, az előlapra egy 12 megapixeles, hátulra pedig egy 21 megapixeles kamera került. Az 5,2 hüvelykes kijelzővel felszerelt mobilba 4 gigabájt rendszermemóriát, 64 gigabájt tárhelyet, és Helio X20 processzort pakoltak, mindehhez 3000 milliamperórás akkumulátor társul. Android Marshmallow operációs rendszert használ, amire a cég saját MEIOS 3.6 kezelőfelületét húzták.

Az M8 egyik alapváltozata. Hamarosan ennél meglepőbbet is lát. Forrás: Meitu

Külsőre követi a Meitu-tól megszokott furcsa, hexagon-formájú dizájnt, a kijelző alján elhelyezkedő Home gomb pedig inkább az iPhone megoldására hajaz. A cég elmondása szerint egy olyan mesterséges intelligencia szoftvert is építettek bele, ami segít jobb szelfiket készíteni: képes felismerni a felhasználó nemét, korát, külső jellemzőit, és ezek alapján szépíti az eredményt.

Forrás: Meitu

Mindez magában nem túl izgi. De lássuk, mi olyan meglepő a készülékben. Az M8 egy különleges kiadást is kapott, a Sailor Moon Pretty Soldier Editiont (magyarosan, ha úgy tetszik: Sailor Moon Csini Katona Kiadás), amit az őrülten népszerű japán anime, a magyar kislányokat is meghódító Sailor Moon ihletett. Ehhez nyilván egy szelfibot is jár, ami kihúzva a holdjogarnak tűnik. 

És ha ez nem lenne elég, kapható lesz kék, piros, fehér, pink színben, és a cukiságvonalat követve Hello Kitty-s kiadásban is.

Hello Kitty! Forrás: Meitu

Az értékesítés pénteken indul a Meitu oldalán, a Sailor Moon Edition 2900 jüanba (kb. 120 ezer forint) fog kerülni, és csak 10 ezer darab érhető el belőle. Az alapmodellhez már 2600 jüanos (107 ezer forint) áron hozzá lehet jutni. Arról még nincsenek hírek, hogy a kínai piacon kívül kapható lesz-e.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik