Mobil

Dolgoztass vidám rabszolgákat mobilon!

Bátky Zoltán
Bátky Zoltán

tech-újságíró és zenész. 2016. 12. 15. 13:01

Az évből még hátra van pár munkanap, de munka közben bárki maga is dolgoztathat jóravaló bányászokat. Még oda sem kell figyelni folyamatosan, ezért semmi nem vonja el a figyelmünket saját feladatainkról.

Akad egy csomó olyan mobiljáték, ami iszonyatos mértékben felzabálja az összes szabadidőnket (és nézzünk magunkba, sokszor a munkaidőből is leharap erőteljes darabokat). Lődözzük a golyókat, vadásszuk a Pokémonokat, futunk, harcolunk, és még ki tudja, miket csinálunk a kis kijelzőre fagyva.

Most azonban egy olyan játékot mutatunk, aminél akkor is folyamatosan érkezik a jutalom, ha a telefonunk épp a zsebünkben pihen.

Az Idle Miner Tycoon-ban adott egy földdarab, amelyben egyre mélyebbre áshatunk újabb és újabb tárnákat, első körben szén után kutatva. Minden egyes újabb tárna nagyobb bevétellel kecsegtet, ezért egy idő után ahelyett, hogy a meglévőt fejlesztjük egyre tovább gyorsabb és több munkással vagy többet tudó menedzserrel, inkább az egyre lejjebb lévő rétegekben érdemes új alagutakat nyitnunk.

Természetesen a felszínen is érdemes fejleszteni, egyrészt a bányák között szaladgáló teherliftet (ez gyorsaságában és kapacitásában erősíthető), valamint a felszíni raktárat (ez a szállítómunkások számában, gyorsaságában és a talicskák kapacitásában turbózható).

Bár az ingyenes játékban van lehetőség mindenféle mikrotranzakcióra, egy fillér elköltése nélkül is egész jól halad a munka, ha ügyesen gazdálkodunk az erőforrásokkal, okosan cserélgetjük a tárnákban a különféle speciális képességekkel bíró menedzsereket, és használjuk ki a fejlesztéseket. Egy idő után milliók, billiók és trilliók helyett már nem is létező mértékegységekben számoljuk a befolyó dollárokat, ekkor lehet a jobb alsó földgömb ikonra kattintva új bányát nyitni – a szén után a háromszoros szorzóval operáló arany, majd a még gazdagabb opál lelőhely következik, és így tovább.

A játék igazi lényege azonban az, hogy ha a munkásokat, menedzsereket, tárnákat és raktárakat ügyesen menedzseljük, minden egyes turbózás és átalakítás után nyugodtan magára hagyhatjuk a kis vállalkozásunkat, ugyanis amíg nem használjuk az alkalmazást (vagy a mobilunkat úgy egyáltalán), addig is a beállítások szerint folyik a munka a háttérben, és amikor visszatérünk, csak egy bájos üzenet fogad, hogy mennyit termelt a bányánk az eltelt idő alatt.

Nagyon ajánljuk mindenkinek, aki már vágja a centit a rövidke téli szusszanásig: legyen meg az a tudat mindenkiben, hogy neki is dolgoznak valakik – igaz, csak egy virtuális bányában, de a tudat így is megnyugtató lehet. Az Idle Miner Tycoon itt tölthető le Androidra, itt pedig iPhone-ra és iPadre.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.