Mobil

Dolgoztass vidám rabszolgákat mobilon!

Az évből még hátra van pár munkanap, de munka közben bárki maga is dolgoztathat jóravaló bányászokat. Még oda sem kell figyelni folyamatosan, ezért semmi nem vonja el a figyelmünket saját feladatainkról.

Akad egy csomó olyan mobiljáték, ami iszonyatos mértékben felzabálja az összes szabadidőnket (és nézzünk magunkba, sokszor a munkaidőből is leharap erőteljes darabokat). Lődözzük a golyókat, vadásszuk a Pokémonokat, futunk, harcolunk, és még ki tudja, miket csinálunk a kis kijelzőre fagyva.

Most azonban egy olyan játékot mutatunk, aminél akkor is folyamatosan érkezik a jutalom, ha a telefonunk épp a zsebünkben pihen.

Az Idle Miner Tycoon-ban adott egy földdarab, amelyben egyre mélyebbre áshatunk újabb és újabb tárnákat, első körben szén után kutatva. Minden egyes újabb tárna nagyobb bevétellel kecsegtet, ezért egy idő után ahelyett, hogy a meglévőt fejlesztjük egyre tovább gyorsabb és több munkással vagy többet tudó menedzserrel, inkább az egyre lejjebb lévő rétegekben érdemes új alagutakat nyitnunk.

Természetesen a felszínen is érdemes fejleszteni, egyrészt a bányák között szaladgáló teherliftet (ez gyorsaságában és kapacitásában erősíthető), valamint a felszíni raktárat (ez a szállítómunkások számában, gyorsaságában és a talicskák kapacitásában turbózható).

Bár az ingyenes játékban van lehetőség mindenféle mikrotranzakcióra, egy fillér elköltése nélkül is egész jól halad a munka, ha ügyesen gazdálkodunk az erőforrásokkal, okosan cserélgetjük a tárnákban a különféle speciális képességekkel bíró menedzsereket, és használjuk ki a fejlesztéseket. Egy idő után milliók, billiók és trilliók helyett már nem is létező mértékegységekben számoljuk a befolyó dollárokat, ekkor lehet a jobb alsó földgömb ikonra kattintva új bányát nyitni – a szén után a háromszoros szorzóval operáló arany, majd a még gazdagabb opál lelőhely következik, és így tovább.

A játék igazi lényege azonban az, hogy ha a munkásokat, menedzsereket, tárnákat és raktárakat ügyesen menedzseljük, minden egyes turbózás és átalakítás után nyugodtan magára hagyhatjuk a kis vállalkozásunkat, ugyanis amíg nem használjuk az alkalmazást (vagy a mobilunkat úgy egyáltalán), addig is a beállítások szerint folyik a munka a háttérben, és amikor visszatérünk, csak egy bájos üzenet fogad, hogy mennyit termelt a bányánk az eltelt idő alatt.

Nagyon ajánljuk mindenkinek, aki már vágja a centit a rövidke téli szusszanásig: legyen meg az a tudat mindenkiben, hogy neki is dolgoznak valakik – igaz, csak egy virtuális bányában, de a tudat így is megnyugtató lehet. Az Idle Miner Tycoon itt tölthető le Androidra, itt pedig iPhone-ra és iPadre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik