Mobil

Jön a leghíresebb játék Androidra és iPhone-ra

A munkaadók egyik legnagyobb ellensége utat tört magának mobilra is.

Az irodai élet megédesítője, a tétlen munkaórák unaloműzője, a kiégett adminisztrátorok napi megmentője végre kiszabadul PC-s fogságából, és utat talál magának mobiltelefonra is. Na, nem mintha nem lenne a témában olyan mennyiségű kínálat, amivel Dunát lehet rekeszteni, de az eredeti, az egyetlen, az utánozhatatlan Microsoft termék eddig nem volt meg a repertoárban. De miről is beszélünk?

Természetesen a Pasziánsz (Solitaire) az, ami Androidra és iPhone-ra is megjelenik.

Éppen ideje volt már, hiszen a játék több mint 25 évnél is régebb óta van velünk, de a Solitaire Collection most először jelenik meg a Windowstól eltérő platformra. A Microsoft nem kér pénzt a mobilos verziókért, ugyanakkor azt reméli, hogy így tovább növelheti azt a 119 milliós tábort, aki most is önfeledten játszadozik a kártyajátékkal Windows 8-on és 10-en.

pasziansz

A Microsoft Solitaire Collection mobilos kivitelében ott van a Klondike, a Spider, a FreeCell, a Pyramid, és a Tripeaks, illetve a cég integrálja az Xbox Live-ot is, így aki óhajtja, az online is játszhat a barátaival. Botorság lenne azonban azt hinni, hogy a Microsoft nem kíván valamilyen pénz jellegű dolgot összehozni a debütálásból, hiszen havi 1,99 dollárért a birtokunkba kerülhet a Premium Edition, ami reklámmentességet, és dupla jutalmat garantál a napi kihívásoknál.

Tudta?

A Microsoft a Pasziánszt először a Windows 3.0-ban dobta be 1990-ben, miután a Wes Cherry nevű gyakornokuk végzett a fejlesztéssel. Alapvetően azt a célt szolgálta, hogy az akkortájt a grafikus felhasználói felülettel még csak éppen ismerkedő közönség könnyebben elsajátíthassa az egérhasználatot, ami olyan jól sikerült, hogy idővel a játék elkezdett a munka rovására menni. Többek között emiatt rúgta ki 2006-ban Michael Bloomberg, New York polgármestere az egyik emberét. Tiszta szerencse, hogy azóta totálisan elterjedt az internet, és már facebookozással ütjük el az időt pasziánszozás helyett.

Aki Androidot használ, az erre menjen a letöltéshez, aki pedig iPhone-on ütne el pár (sok) felesleges órát, az itt nézzen szét.

Forrás: The Verge 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik