Mobil

Ez is Porsche, ráadásul nem kerül tízmilliókba

A Porsche név nem csak hangzásában mutat jól az új telefonon, hanem valóban erőteljes hardvert sejtet. Mondjuk csak egy luxusautóhoz képest olcsó, telefonként azért húzós ára lesz.

Aki Porschét szeretne, annak bizony igencsak a pénztárcájába kell nyúlnia, főleg akkor, ha nem lelakott 944-esekben gondolkodik. Ám bármilyen hihetetlen, a Huawei még ezen a téren is megkerülhetetlen, ami egyébként nem is annyira meglepő, hiszen a mobilgyártó olyan hatékonyan megy előre, mint egy jégtörő, folyamatosan utasítja maga mögé a mobilpiac jól bejáratott szereplőit, és már a legnagyobbak ligájában játszik. Most pedig összebútorozott a legendás autómárkával.

Porsche egyenesen… Kínából

Most, hogy a Samsung Galaxy Note 7 kivonult a piacról, mind többen próbálnak meg befurakodni a résbe, erre bizony a Huawei és a Porsche együttműködésével készülő Porsche Design Huawei Mate 9 is alkalmas lehet, ugyanis
itt nem csak egy Porsche logóval felülmatricázott Mate 9-ről van szó, ez tényleg egy teljesen egyedi csúcstelefon.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az alapmodellnél kicsit kisebb, vagyis 5,5 hüvelykes az AMOLED kijelző, melynek szélei lekerekítettek, emellett pedig a mobilt egyéb specifikációiban is az ismert sportautómárka fémjelezte gyorsasághoz hangolták, tehát van benne 6 GB RAM, és 256 GB belső memória. Ugyanakkor “sportos kinézetű”, tehát kisebb, mint a Mate 9, hiszen az 5,9 hüvelykes, ellenben nagyobb a felbontása, ami 2560×1440, ám a matt grafit fekete szín, valamint a Porsche Design logo és Huawei felirat rendkívül elegánssá teszi.

huawei-porsche

Porsche mobil Porsche áron

A Huawei promója szerint a telefon alakjával egy Porsche dinamikáját próbálják visszaadni, de azért kell némi képzelőerő, hogy ezt valóban belelássuk. Mindemellett azonban, mint a luxusautók esetében is, az eszköz nem nélkülözi az extrákat, így a PD Mate 9 rendelkezik ujjlenyomat-érzékelővel is.

Forrás: Mashable
Forrás: Mashable

Időközben a Mashable a közelébe is férkőzött a luxusmobilnak, és a tapasztalatuk szerint a megjelenés valóban nagyon exkluzív, bár tüzetesebben megvizsgálva azért nem olyan sokban különbözik egy átlagos Mate 9-től, ugyanakkor a sebességre valóban nem lehet panasz. A burkolat alatt  a Huawei Kirin 960 chipset dolgozik az új, Mali G71 GPU-val, a meghajtást pedig egy 4 000 mAh-s akkumulátor biztosítja. Érdekesség lehet még az előlapon tanyázó 8 megapixeles, illetve a hátlapon található 20/12 megapixeles kameracsomag.

Viszont most jön a feketeleves, aki ugyanis ilyen telefonra vágyik, hasonlóan erős árra számíthat, mintha Suzukiról váltana Porschéra. A decemberre várható telefon ára 1395 euró, ami laza 430 ezer forintot jelent. Oké, még mindig kevesebb, mint egy luxusautó, de ez még mindig a jelenlegi legnagyobb kiépítésű iPhone 7 Plus árának is több mint kétszerese, szóval gyaníthatóan nem minden második magyar honpolgár kezében látunk majd ilyesmit a buszmegállókban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik