Mobil

Az Apple kinyírja az iPhone barack-fenekét

Ha most valaki iPhone-on elküld egy barack emojit, az egyben lehet rejtett szexuális felhívás is, de nemsokára vége ennek a gyermekded szórakozásnak.

Lassan hozzá kell szoknunk az emojikhoz, mert lassan minden beszélgetés olyanná válik, mintha a szavakat, meg úgy egyáltalán a nyelvtant a régi világ állott hordalékának tekintenénk. Mert most már nem lehet csak úgy leírni, hogy “Fiúk, lányok, ki szereti a sört? Menjünk este koncert után bulizni!”, ez trendi módon ugyanis úgy hangzik, hogy “[fiú emoji], [lány emoji], ki [szívecske emoji] a [sör emoji]? [sétáló láb emoji] [félhold emoji] [gitár emoji] után [tánc emoji]!”

Ez van, lassan újra megtanulhatunk olvasni, hogy megértsük a fiatalabbak üzeneteit. De ez még persze mind semmi, mert az is divat, hogy a különféle, egyébként ártatlan kis grafikákat más fogalmak behelyettesítésére használják. Elég csak ezt felhozni:

szex-emoji-002

De vannak olyan ábrák is, amikhez még trükközni sem kell. Ilyen például az iOS alatti emoji-csomagban a barack, amibe gyakorlatilag nulla képzelőerővel beleképzelhetünk egy meztelen feneket. Ilyen, ni:

apple-barack-popo-02

Használják is jó sokan ártatlannak tűnő, de erős altesti jelentést hordozó üzenetekre. Na, nekik van rossz hírünk, ugyanis a fejlesztők számára már hozzáférhető iOS 10.2 alatt egy csomó emoji is megváltozott, többek között az ominózus popóbarack is. Még mindig határeset, de azért már inkább gyümölcs, mint ülőgumó, ilyen:

apple-barack-popo-03

Szóval, ha a 10.2-es frissítés mindenkinek elérhető lesz, majd erre is ki kell találni valami újat a pirulva üzengető tiniknek. Mondjuk szerintem megoldják. Mi is megoldottunk minden ilyesmit, és még ájfónunk se volt [sóhajtó emoji].

Ajánlott videó

Olvasói sztorik