Mobil

Jöhetnek a 6 másodperces pornófilmek

Az internet kedvenceiként indult a rövid, vicces videókat megosztó Vine, meg is vette a Twitter, de azóta kifulladt a divat, leáll a szolgáltatás. A segítség nem várt helyről érkezhet.

A Vine sikerét persze az induláskor sokan nem jósolták volna meg. Hat másodpercnyi videó? Az alatt szinte semmi sem történik, gondolhatták. Aztán bumm, hatalmas divat lett abból, hogy felhasználók százezrei próbáltak vicces és frappáns minivideókat készíteni, egy ideig az internet lentrendibb újdonsága volt “vájnokat” nézni egymás után, vagy akár csak egyet, ami annyira vicces volt, hogy percekig bámultuk automata ismétlődésre állítva.

Aztán, mint sok más divat, ez is lecsengett. Pedig még a menő korszakában fel is vásárolta a szolgáltatást a Twitter, szóval mindenki azt hitte, itt a kánaán. Aztán kiderült, hogy az új gazda is nagy bajban van, még saját magát is nehezen tudja fenntartani a Facebook és egyéb közösségi oldalak népszerűségének árnyékában. Szóval jöttek a hírek arról, hogy a Twitter kirúg egy csomó alkalmazottat, és emellett leállít olyan szolgáltatásokat, amik nem pörögnek annyira, mint kéne – ennek esett áldozatul a Vine is. Pedig olyan “csodák” születtek rajta, mint azok, amiket nemrég a világ valaha készült 100 legjobb Vine-jának választottak. Hmm, érdekes, de ne ítélkezzünk.

Szomorkodtak is a minivideók rajongói, mert bár az eddig elkészült “alkotások” megmaradnak, de a mobilon is könnyen lőhető és szerkeszthető kis videók ideje lejárt, az appot is leszedték az alkalmazásboltokból, függöny, takarodó-zene.

Aztán egyszer csak e-mailt kapott a Twitter vezérigazgatója, Jack Dorsey, a küldő pedig nem más, mint a Pornhub nevű “felnőtt YouTube” alelnöke, Corey Price. A CNET szemfüles volt, és elkapta a levelet, amiben Price többek között ezt írta:

Úgy látjuk, mivel a Twitter leállította a Vine-t és egyébként is erős leépítésbe kezdett, önök és a befektetőik is örülnének egy kis befolyó összegnek, mégpedig abból, hogy eladják a Vine-t. Így ráadásul megmentenénk egy csomó Vine-os gyöngyszemet.

Price emellett ledobta az ejaculatio praecox bombát is:

A pornóban a legtöbb embernek már hat másodperc is elég, hogy jól érezze magát.

A fene tudja, mennyire csak cukkolás ez a levél, de tény, hogy Price nem mond hülyeséget. A “szabadosabb” közösségi oldalakon, például Tumblr-en kifejezetten népszerűek például az animált gif formátumú, néhány másodperces pornó-részletek, de egyfajta ízeítőként is jó szolgálatot tehetnek a 6 másodperces filmecskék ahhoz, hogy aztán valaki kedvet kapjon és ellátogasson a Pornhubra. Meg aztán ott vannak a mobilozók, akiknek néha csak 6 másodperce van arra, hogy suttyomban belenézzen egy kis “akcióba”.

Kíváncsiak vagyunk Dorsey válaszára. Ha lesz egyáltalán válasz, természetesen megírjuk, vagy elmondjuk egy videóban hat másodperc alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik