Csodamobillal sokkolta le a népet a Xiaomi

A Xiaomi olyan koncepciót gurított, ami után még az európai ízlés is megnyalja mind a tíz ujját.
Kapcsolódó cikkek

A Xiaomi egyre inkább megkerülhetetlen szereplője a mobilpiacnak, és ezt minduntalan be is bizonyítja. Így például legutóbb a Mi Note 2-vel, ám most itt egy újabb érdekesség, ami tényleg nagyon ígéretes terméke a kínai gyártónak. A Mi Mix névre hallgató koncepció szinte teljes egészében megvalósítja a keret nélküli telefonok fogalmát, ráadásul már előrendelhető, ami azért nem egy megszokott dolog akkor, amikor valami még csak a koncepció fázisában van.

Itt a keret, hol a keret?

A Xiaomi egyértelműen újabb zászlóshajónak szánja a Mi Mixt, ami egyébként megjelenésében leginkább a Sharp Corner R-re hasonlít, aminek szintén alig van kerete. Egyebekben a Mi Mix leginkább azoknak fog bejönni, akik imádják a hatalmas kijelzőt, hiszen a 6,4 hüvelyk már bőven a táblagépek határát feszegeti, és a 2040 × 1080-as felbontás sem azt tükrözi, hogy csak szálkákat és pixeleket látunk majd a kijelzőn.
Ami viszont tényleg elég durva, hogy a kijelző és a készülékház aránya 91,3 százalék, ami pontosan azt jelenti, amit olvasunk: “rengeteg” kijelzőt passzírozott a burkolatba a Xiaomi. További érdekesség, hogy az 5 megapixeles előlapi kamerát sikerült a jobb alsó sarokba helyezni, ugyanakkor fülhallgató csatlakozót sem nagyon látni rajta, helyette van valami, amit a gyártó piezoelektromos kerámia akusztikus technológiának hív.

Mindent ver a hardver?

Sejthető, hogy a Xiaomi rendesen rágyúr a belső tartalomra is, ami a koncepció szerint Qualcomm Snapdragon 821 processzort, 6 GB RAM-ot, 128-256 GB háttértárt. De akad még itt ujjlenyomat-érzékelő, és 4400 mAh-s akkumulátor, valamint kerámia test, mint ahogyan 16 megapixeles kamera is, bár ez utóbbi azért nem olyan nagy gurítás már. Ellenben a kinézet, és a hardveres tudás tényleg ütős lehet, főleg annak tükrében, hogy a Xiaomi tud árat is igazítani a piachoz, amivel aztán kellemes tarolásba kezdhet.

Az Mi Mix képességeit elnézve a 3500 jüan, azaz nagyjából a 146 ezer forintos vételár elég kellemesnek tűnik, ennyit kell kiadni ugyanis majd a 128 GB-os, 4 GB RAM-mal szerelt modellért. Lesz egy arannyal futtatott luxus kiadás is (Mi Mix 18K, ahol a K nem a felbontást jelöli), amelynek a hátlapján az ujjlenyomat-olvasó, illetve a kamera környéke kap egy kis csillogós kezeléset – ez 4000 jüanba, azaz 170 ezer forintba fog kerülni. A mobil egyelőre csak Kínában előrendelhető, és nagyon csodálkoznánk, ha a forgalmazás nem váltana hamarosan nemzetközibe.