Mobil

Megérkezett a Xiaomi két új csúcsmobilja

A Xiaomi megint olyasmit villant, ami bőven átugorja a prémium kategória lécét, de mégis a megfizethető kategóriában marad.

Lehet kritizálni a kínai telefonokat, és lehet azt mondani, hogy csak másolják a “nyugati kultúra” termékeit, de a helyzet az, hogy a Xiaomi már februárban igen magasra tette a mércét (legalábbis önmaga számára mindenképpen) az Mi 5-tel, ami kedvező áron kínált prémium megjelenést, és remekbe szabott hardveres ellátmányt.

Innentől kezdve pedig főleg érdekes volt, hogy a most megjelent Xiaomi Mi 5s, és Mi 5s Plus miként fog muzsikálni, hiszen ha egyszer már tudott a gyártó nagyot gurítani, akkor bizonyára szeretné, ha ez így is maradna. A két telefon szinte teljesen egyforma, attól az apró különbségtől eltekintve, hogy a Plus méretben nagyobb, de ezen a hasonló nevet viselő konkurenseket ismerve nem lehet csodálkozni. Hardveresen azonban vannak eltérések, olykor nem is kicsik.

Ez itt az Mi 5s Plus
Ez itt az Mi 5s Plus

Az Mi 5s-nél például kamerából a Sony IMX378 CMOS szenzoros 12 megapixelesét pakolta be a gyártó, míg a Mi 5s Plus a korábbi pletykáknak megfelelően duál kamerás egységet mondhat magáénak, ami 13 megapixeles, és a Sony IMX258 dolgozik benne. De nem csak a kamerában van eltérés, és ezen a szinten már nem is csak ez a lényeg, hanem az, hogy mindkét telefonban Snapdragon 821 chipset dolgozik, ami mellé LPDDR4 RAM-ot pakolt a gyártó, de míg az Mi 5s-ben ebből “csak” 3 GB-ot, addig az Mi 5s Plusban 6 GB-ot találunk. Az pedig már csak elég arra, amire egy okostelefon kell. És talán a 128 GB tárhelyre sem lehet panasz.

Ez itt az Mi 5s
Ez pedig az Mi 5s

Amit még érdemes a Plus modellről megemlíteni, hogy míg kisebbik testvére 5,15 hüvelykes, addig ő 5,7 hüvelykes kijelzőt villant, ami ráadásul Full HD felbontású, és még ujjlenyomat-olvasója is van (már amennyiben ezt tekinthetjük még előremutató plusz szolgáltatásnak). Ja, de ilyenje van az Mi 5s-nek is, ráadásul ultrahangos megoldással. Most már csak annyi maradt, hogy megnézzük, milyen árcédulák fityegnek a két variánson: az Mi 5s ára 1 999 jüan (82 300 forint), míg az Mi 5s Plus 2 299 jüan (95 000 forint), és mindkét eszköz holnap kerül forgalomba Kínában. Ennyi pénzért alighanem idehaza is remek választás lenne mindkettő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik