Mobil

Ezért lesz boldog az iPhone-osok napja

Kijött az iOS 10.1-es frissítése, ami persze nem egy teljes verziószámnyi ugrás, de az apró újdonságok között van egy olyan, ami tényleg fontos.

Nagyjából tegnap este óta elérhető az iPhone és iPad eszközökre szánt legújabb iOS rendszerfrissítés. Az ilyen szintű frissítésekben általában csak biztonsági és stabilitási javításokat lehet találni, szóval egy ehhez hasonló bejelentés még nem pumpálja az Apple eszközök tulajdonosainak fülén át az adrenalint.

Benne van például az iPhone 7 Plushoz tervezett Portrékamera béta verziója. Juhé. Tömegközlekedési útvonaltervek Japánhoz. Gondolom, viszonylag kevés magyar iPhone-os kezdett ettől eszeveszett ugrálásba. Stabilitás fejlesztése és hibajavítások. Naná, ez a minimum. Szóval akkor miért is emelünk ki egy ilyen frissítést? Nos, a nemzetközi reakciók mellett már a 24.hu-s kollégák saját tapasztalatai is megerősíti azt a korábban szállingózó pletykát, miszerint a 10.1-es patch segítségével

érezhetően megnő az iPhone-ok akkuideje,

tehát egy feltöltéssel tovább bírják az eszközök. Molnár Dávid például arról számolt be, hogy az este frissített telefon a mára virradó éjszaka alatt mindössze 3 százaléknyit merült, pedig eddig egy átlagos éjjel 20 százalékos akku-fáradással járt. Vincze Miklós pedig azért fotózhat most már sokkal több csodálatos budapesti építészeti csodát és rejtett bérház-belsőt, mert a két éves iPhone 5C-je (ami ugyebár egy olcsósított kísérlet volt az Apple-től annak idején, ezért nagyjából négy éves hardverrel működik) nagyon gyors lett a telepítés után. Oké, nem a “nagyon” kifejezést használta, hanem sokkal erősebbet, ami aztán tényleg jelent valamit.

ios-7-1-frissites-02

Szóval ha olvasóinknál megjelenik a frissítés letöltésére és telepjtésére buzdító üzenet, engedélyezzék nyugodtan, aztán várjuk a tapasztalatokat: másnál is gyorsabb lett az iPhone, vagy tényleg tovább bírja egy feltöltéssel?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik