Mobil

Sosem volt még ilyen jó várat védeni

Várvédős, vagy lövegtornyos játékkal már lassan tele a padlás, ezért nagyon meg kell becsülni azokat, amik változatosságukkal, és a bennük rejlő folyamatos feldedezési lehetőségekkel kitűnnek a tömegből. A Grow Castle ilyen, és leginkább azért ajánljuk nagyon jó szívvel, mert a kifejezetten sokrétű eszköztára miatt biztosan sokáig nem un rá, aki egyszer belekezdett.

Az alapfelállás persze nagyjából ismerős a többi hasonló játékból: adott egy vár, amit folyamatos hullámokban ellenségek támadnak meg, ezért fejlesztenünk kell a védelmet, valamint egyre több olyan védőt kell betelepítenünk, akik elhárítják az ostromlókat.

A Grow Castle extrája az, hogy van legalább egy tucat extrája.

Nézzük, mi mindent lehet csinálni a játékban, mert a lehetőségek egyáltalán nem állnak meg ott, hogy legyünk minden körben erősebbek, mert a támadók is azok lesznek.

  • Egyrészt ugyebár építgetjük a várat, és ahogy egyre nagyobb lesz, nem csak a védőereje nő (tehát tovább áll ellen a rombolásnak), de egyre több hely is lesz benne speciális egységeknek.
  • A vár mögött felsorakozó íjászok erejét és számát folyamatosan fejleszthetjük, ők képezik az alap “tüzérséget”.
  • Ahogy a várban egyre több hely lesz, ezeket benépesíthetjük különböző tudású speciális egységekkel. Van kődobálótól varázslón, íjászon és muskétáson át a várból kitörő közelharcosig mindenféle, megspékelve olyan különleges egységekkel, mint a boszorkány, vagy a voodoo-mágus.

grow-castle-003

  • Egy idő után ezek az egységek külön előhívható plusz képességet is kaphatnak, amelyet időről időre felhasználhatunk a varázserőnk (mana) terhére. Még ezt a képességet is fejlesztgethetjük akár több elágazó választás mentén is.
  • A vár elé és mögé is telepíthetünk különleges fegyvereket és eszközöket a területi támadást adó homokféregtől a talpas katonákat kiküldő barakkon át a várat automatikusan javítgató ezermesterig. Naná, hogy ezeket is fejleszthetjük.
  • Ha még ennyi nem lenne elég, a szintünk és pénzünk növekedésével választhatunk egy hadvezért is, aki lovon áll a csata élére, és persze ő is kaphat extra varázslatot.
  • A vár mögött arany- és drágakő-bányát indíthatunk, amihez egyre több munkást hozzáadva növelhetjük a folyamatosan beáramló erőforrásaink mennyiségét.
  • A nagy térképre kinézve elfoglalhatunk olyan ellenséges várakat, amelyek időközönként hadisarcot fizetnek, vagy értékes tárgyakat, ritka egységeket adnak a kelléktárunkhoz.

grow-castle-002

Ebből is látható, hogy hihetetlen sokrétű játékról van szó, ami közben cuki grafikájával enyhíti a komolyságot. A belső tesztünk végére egyértelművé vált, hogy a Grow Castle menthetetlenül addiktív, szóval érdemes mindenkinek kipróbálni. Ráadásul ingyenes, és bár felajánl játékon belüli vásárlási lehetőségeket, a tapasztalat szerint enélkül is nagyszerű ütemben lehet haladni előre.

A Grow Castle ingyenesen letölthető Android rendszerre és iPhone / iPad tulajdonosoknak is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik