Mobil

Két évig biztosan friss lesz a Google Pixel

Legalább tudjuk, hogy meddig nem lesz szükségünk feltétlenül új mobilra, ha már ilyen szépen megkérik az árát.

Az Androidosok egyik komoly problémája, hogy ha vesznek valami olcsóbb, de jól használható, ám kevéssé ismert gyártótól származó telefont, akkor az esetlegesen felmerülő hibák orvoslására sokkal többet kell várniuk, mintha például egy LG vagy Samsung lapulna a kezükben. Éppen ezért fontos, hogy amikor a vásárlást tervezzük, figyelembe vegyük azt is, hogy milyen időközönként érkeznek a frissítések, és meddig marad naprakész az eszközünk. A Google kínálatában megjelenő, és nem mellesleg akár a Note 7 megüresedett helyére is bepimaszkodó Pixel telefonok esetében nem kell attól tartani, hogy már néhány hónap múlva elfelejtkezik róla a gyártó, hiszen
a Google megmondta, legalább 2 évig biztosítja a frissítést ezekhez a telefonokhoz.Mindezt hitetlenek a gigacég támogatási oldalán is elolvashatják, ahol le van írva kerek perec, hogy 2018. októberéig biztosan gondját viseli a cég a Pixel és a Pixel XL mobiloknak, utána viszont nem vállalnak garanciát arra, hogy ez így is marad. Ettől természetesen nem kell azonnal dzsihádot hirdetni, mert mindez messze nem azt jelenti, hogy a telefont 2 év múlva a Google úgy otthagyja az út szélén, hogy a fal adja a másikat, pusztán arról van szó, hogy nem garantálja a folyamatos, azonnali frissítést. Kivágtuk a lényeget, mutatjuk:

pixel update

De miért csak ennyi?

Két év a mobiliparban hatalmas idő, de ugyanez igaz egyébként a számítógépekre, laptopokra, és az okoskütyük minden válfajára. Ennyi idő alatt annyit fejlődnek a hardverek, hogy a rájuk megjelenő operációs rendszerekkel, hardverigényes új appokkal a régebbi telefonok már nem feltétlen bírnak el, vagy csak jelentős küszködés árán. Aki pedig úgy van vele, hogy nem kétéves periódusra vesz telefont, az a vásárláskor vegye számításba, hogy mi történik néhány év elteltével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik