Mobil

Már csak egy mozdulat elkerülni a dugókat

Bátky Zoltán
Bátky Zoltán

tech-újságíró és zenész. 2016. 10. 17. 13:00

Eddig kissé körülményes volt a Google Térkép használatával megnézni, érdemes-e útra kelni. Mostantól egy koppintás az egész.

A Google Térképek (vagy angol nyelvű Androidon Google Maps) egyik legújabb szolgáltatása egy kiváló kényelmi funkció, aminek akkor láthatjuk leginkább a hasznát, amikor szeretnénk gyorsan eldönteni, elinduljunk-e autóval valamerre, vagy ha mindenképpen mennünk kell, milyen irányokba ne próbálkozzunk.

Ilyesmire persze eddig is volt lehetőség, például a térképnézetben külön bekapcsolhattuk a közlekedés sűrűségének kijelzését, vagy megadtuk a célpontot, átváltottunk vezetési módba, és ezután jelezte a rendszer, hogy esetleg egy másik úton kellene haladnunk.

Most viszont, a Maps 9.39-es verziójában (ami nagy valószínűséggel automatikusan frissült is mindenki telefonján, ha mégsem, akkor manuálisan érdemes ezen segíteni, vagy feltelepíteni, ha eddig nem volt a telefonon) megjelent a fentiek még egyszerűbb megoldása. Ehhez nem is a Térképek alkalmazáson belül kell keresnünk az újítást, hanem még okosabban. A kezdőképernyőre kitűzhető minialkalmazások (Widgetek) között van egy új ikon – az ilyeneket általában úgy érhetjük el, hogy hosszan rányomunk a kezdőképernyő egy üres helyére, és felugrik egy menü, amiben ikonokat, widgeteket, háttérképeket keresgélhetünk. Nos, a Térképek mellett már láthatunk egy (3) jelzést és egy kis nyilat, ami mutatja, hogy a sima Maps indítására szolgáló ikon mellett már más opcióink is vannak.

Innen válasszuk ki a Forgalom (1×1) jelzésű kis ikont és húzzuk a kezdőképernyőre. Ezután már csak annyi dolgunk lesz, hogy bármikor ránk jön a vezethetnék, csak erre az ikonra kell ráböknünk, és a Térképek app speciális nézete indul el, amely azonnal mutatja, hogy a tartózkodási helyünk kötnyékén van-e bármilyen fennakadás, dugó, útépítés, baleset. A felsorolás alatt aztán elindíthatjuk a térkép nézetet, vagy azonnal válthatunk navigációs módba, és indulhatunk is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Man reclining in bed talking on phone and looking at second smart phone
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.