Mobil

Netezz mobilon is a legnagyobb titokban

Az Opera Max most már az agresszív hirdetések ellen is nyújt védelmet.

Az Opera az összes termékével szembemegy az aktuális trendekkel, és minden olyan jelenségére választ ad, ami miatt a netezők nem érezhetik magukat biztonságban. A PC-s szoftverével elrejtőzhetünk a bennünket vizslató tekintetek elől, blokkolhatjuk a reklámokat, és lassan a mobilos alkalmazás is megkapja ugyanezeket a funkciókat.

A fejlesztők abból indulnak ki, hogy a felhasználók csak nagyon ritkán vannak tisztában azzal, hogy a készülékük, az azon futó alkalmazások milyen információkat osztanak meg a külvilággal, vagy éppen egy külsős cégnek. Az Android új verziója ezt egyre jobban menedzseli már, de továbbra sincs olyan felület, ahol az ember nyomon követheti, hogy milyen folyamatok zajlanak a telefonon.

Erre ad megoldást az Opera Max frissítése, ami egy úgynevezett idővonalon mutatja meg, hogy melyik app mivel, kivel kommunikál és mely a felhasználóval, vagy a mobillal összefüggő adatokat adja ki harmadik félnek. Ez a felépítés hasonló az adathasználat monitorozásával, ami az adatmennyiség figyelemmel kísérésében segít.

opera_max_anonymus

Az új verzió azoknak lesz érdekes, akik kellemetlenül érzik magukat, amikor a különböző webes felületeken olyan termékek köszönnek vissza reklámként, amelyekre nemrég keresett rá. A weboldalak úgynevezett trackerekkel, sütikkel címkézik be a netezőket, figyelik, hogy milyen téma iránt érdeklődik, így lehetséges az, hogy egy balatoni szálláskeresés után a hirdetések hirtelen mindenhol kedvező árú nyaralásokról, és félpanziós ellátásokról szólnak.

Az Opera Max képes ezeket a trackereket blokkolni, így az ígéret szerint megszabadulhatunk a folyamatosan figyelő „szemektől”. Az alkalmazás azon bátor Android felhasználóknak is szól, akik vannak olyan bátrak, hogy jelszóval nem védett, publikus WiFi hálózatokra csatlakoznak.

Ez a probléma az összes biztonsági intelmi toplista élén megtalálható, főleg azért, mert az így forgalmazott adatokba, jelszavakba, bankkártya adatokba könnyen belehallgathatnak. Az Opera Max ezt úgy oldja meg, hogy a funkció aktiválása után egy plusz védelmi réteget húz a netezés folyamatára, titkosítja az adatforgalmat, így már nyugodtabb szívvel lehet használni a bevásárlóközpontok, gyorséttermek hálózatait.

Az ingyenes Opera Max kizárólag androdos mobilokra érhető el és itt tölthető le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik