Mobil

Jön az olcsósított, moduláris Moto Z Play

A Moto Z sorozat legújabb tagja is képes a MotoMods modulok fogadására.

Egy ideje érdemes jobban figyelni a Lenovo által egyengetett Moto márkára. Az egy dolog, hogy a Z sorozat még júniusban bemutatott két tagja (Z, Z Force) hiba nélkül megoldotta a modulokból való építkezést, de ősszel végre újra, hivatalosan is elérhető lesz a magyar piacon.

A Lenovo a berlini IFA-ra időzítette a széria harmadik, pénztárcabarát kiadását, mivel a Moto Z alapmodellek árát ezért rendesen meg fogják kérni – így a megfizethetőséget ehhez kell, érdemes viszonyítani. Ennek ellenére nem nagyon érezhető, hogy spóroltak volna a dolgokkal, sőt, bizonyos területen ez még jobb ajánlatnak is tűnik.

Az első markáns különbség, hogy a Moto Z Play hátlapja nem fémből, hanem az előlaphoz hasonlóan üvegből készült, a két réteget viszont már egy fém keret fogja össze. A hátlapon jól látható a MotoMods kiegészítők csatlakozására szolgáló felület, illetve a méretes dudorként jelentkező, 16 megapixeles kamera. Ebben a modellben egy jóval nagyobb kapacitású, 3510 mAh-s akku van, ami miatt nem is annyira extrémen vékony, bár a 7 mm így sem rossz.

MotoZ_Play

A telefon egy 5,5 colos, 1080p felbontású, AMOLED panelt kapott, ami alatt egy home gombként nem használható ujjlenyomat-olvasó található. A hátsó kamera tehát 16, az előlapi 5 megapixeles, ami széles látószöget és még egy villanót is kapott. A Moto Z Play-ben egy Qualcomm Snapdragon 625 chipset dolgozik (2 GHz-es, nyolcmagos Cortex-A53 CPU), ami mellett a 3GB RAM-ot és a 32 gigás, bővíthető tárhelyet érdemes megjegyezni.

A mobil szeptembertől lesz kapható 499 eurós áron, ami egy erős 155 ezer forintot jelent – reméljük nem lesz ennél drágább, mire ideér. A telefonnal együtt a Moto bejelentette a MotoMods család Hasselblad tagját, ami a 10x optikai zoom és a Xenon vaku miatt egy komoly fényképezőgépet varázsol a Moto Z mobilokból.

Moto_Hasselblad

Ajánlott videó

Olvasói sztorik