Mobil

Saját Snapchat klónt fejleszt az Apple

Az Apple is elirigyelte a képküldő-közösségi-chat hibrid sikerét, és fabrikál valami hasonlót az iPhone-ra.

Sötét idők járnak a Snapchatre, hiszen a Facebook is beröffenti a tinikre szabott Snapchat-klónját, és a jelek szerint az Apple is megelégelte, hogy másvalaki aratja le a babérokat a filterezhető és grafikázható videótartalmak terén, ezért úgy gondolta, lépnie kell. Habár még nem tudni egészen konkrét információkat, tippek már vannak, hogy mi fog történni.

A Bloomberg News értesülései szerint az Apple olyan alkalmazást tesztel, melynek segítségével az iPhone tulajok videókat rögzíthetnek, és ezeket szűrőkkel, illetve szabadkézi rajzocskákkal láthatják el, hasonlóképpen ahhoz, amit a Snapchat is nyújt. Maga az alkalmazás úgy lesz kitalálva, hogy egyetlen kézzel is könnyedén használni lehessen, illetve a videók rögzítése, szerkesztése, valamint feltöltése akár egyetlen percen belül megtörténhet. Állítólag egy belső használatú prototípus már létezik, és megvan a képessége arra, hogy az Instagramhoz hasonlatos videókat készítsen, illetve ezeket a közösségi oldalakra feltöltse, vagy a címtárban szereplő személyeknek elküldje.

snapchat_2

A Bloomberg úgy tudja, hogy a fejlesztés mögött az a csapat áll, akikhez a Final Cut Pro és az iMovie is köthető, de azt nem tudni, hogy az Apple új alkalmazásának mi lesz a neve. A megjelenés valamikor jövőre várható, összekötve a többi, közösségi fejlesztéssel, ami az iPhone-hoz érkezik. Ám mindez elég sokban függ attól, hogy mi lesz az adatvédelmi vonatkozásokkal, mert nehogy kiderüljön a végén, hogy az Apple túl sok felhasználói adatot gyűjt, hiszen volt már ilyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik