Mobil

5 okostelefonos funkció, ami jót tesz az üzletnek

Ma már nem csak státusszimbólum az okostelefon egy tárgyaláson: fontos az is, milyen extrákkal segít a napi munkában. Ezekből szemezgettünk ötöt.

Régebben a legtöbb céges mobilhasználó számára egyértelműnek tűnt, mi a legfontosabb egy üzleti telefonban: legyen szép, komoly és drágának kinéző modell, mert az sugall üzleti sikert, megbízhatóságot és presztízst. Szerencsére manapság a telefon már nem csak egy divatos kiegészítő, amivel villogni lehet, hanem tényleg olyan előnyöket adhat az üzletmenet különféle pontjain, aminek konkrét hasznát látjuk.

Épp ezért egy olyan mobilt választottunk ki, amely nem a legdurvább árcímkékkel teleaggatott polcon tanyázik: a Huawei P9 Lite egy árban középkategóriás, tudásában a közép-felső kategóriát képviselő mobil, amit nem csak a topmenedzserek engedhetnek meg maguknak – nézzük, egy ilyen készülékben találunk-e az üzleti életben segítő funkciókat?

1. Csak biztonságosan!

Konkrétan elhangzott egy korábbi cégem megbeszélésén, hogy “megtudtam ám a főnök PIN kódját, láttam, amikor beírta, majd jól megnézzük a levelezését”. A gyenge telefonos védelem valóban veszélyes lehet, és nem csak a kíváncsiskodó alkalmazottak, hanem akár túlzottan kutakodó üzleti partnerek, versenytársak szempontjából is. A P9 Lite máris kínál megoldást, az ujjlenyomat-olvasó használatával senki nem lesheti le a készülék feloldásához szükséges jelszót, arra pedig gyakorlatilag semmi esély, hogy bárki hozzájusson az ujjlenyomatunkhoz, ha csak a sötét krimikben látható ujjlevágós módszert nem említjük.

2. Mindjárt megmondom!

Nincs annál kínosabb, amikor egy megbeszélésen valamilyen sürgős adatot kell előbányásznunk, interneten keresgélnünk, és a lassú mobil épp ekkor dönt úgy, hogy egy kátrányba esett túlkoros csiga sebességével reagál a parancsainkra. Az ügyfél, vagy a főnök az asztalon dobolva várakozik, ahogy mi magunk is csak nézzük a folyamatjelző köröcskét percekig.

A P9 Lite azonban ezt is jól megoldja, hiszen nyolcmagos processzora már elegendő erőt ad ahhoz, hogy akár több egymás mellett futó alkalmazás esetén se lassuljon le érezhetően a rendszer. Akár a fényképeink között kutakodunk, akár valamilyen internetes adatbázisból, levelezésből szedegetünk ki információkat, a telefonon nem fog múlni az akció sikere.

3. Nem keverve

A középkategóriás telefonoknál akad néha olyan előny is, amelyet a legtöbb csúcsmobil sem tud, ez pedig a dupla SIM kártyás kivitel. Ha valakinek privát telefonszáma és céges mobilja is van, nem kell két külön készülékkel zsonglőrködnie, viszont “egy testben” is tökéletesen különválasztható, milyen hívást intézünk az egyes számokról. Ráadásul az sem okozhat problémát, ha mondjuk a céges adatkeretünkkel csínján kell bánni, ekkor ugyanis megszabhatjuk, hogy internetezésre csak a privát SIM kártya egyenlegét használjuk fel.

4. Riadó, merülünk!

Sokat kijáró, tárgyaló, utazó üzletemberek egyik pánikforrása lehet az idejekorán lemerülő telefon. Egy modern okosmobil általában egy-másfél napig bírja egy feltöltéssel, de ez persze mindig átlagos adat, és attól függően változik, minél gyakrabban használjuk a készüléket, és az sem mindegy, mire. Kicsit erőteljesebb “kütyüzéssel” akár fél nap alatt a piros zónába küldhetjük az akkut, aztán pedig retteghetünk attól, kitart-e a nap végéig, nem mulasztunk-e el egy fontos hívást, vagy e-mailt.

A P9 Lite 3000 mAh kapacitású akkumulátora szerencsére kifejezetten erősnek számít középkategóriában, hiszen csúcsmobilok kapnak manapság ekkora áramforrást. Ráadásul a legfrissebb Android egy rakás olyan extra beállítási lehetőséget kínál, amellyel meghosszabbíthatjuk az egy feltöltéssel elérhető üzemidőt, és megmondhatjuk, mit tegyen a telefon, ha már merülés-közeli állapotba kerül.

5. Hogy nézel ki?

Na jó, térjünk vissza a nyitó témára: sokak számára még mindig fontos, hogy néz ki a telefon, amit előkapunk egy tárgyaláson, vagy egy rendezvényen. Ez van, a sznobizmusnak komoly pénzbeli értéke lehet az üzleti életben, ezért tényleg visszaüthet, ha egy ujjlenyomatoktól hemzsegő, gagyi készülékházzal rendelkező mobilt próbálunk rejtegetni a tenyerünkben. Szerencsére a középkategória már itt is sok esetben felvette a tempót, a Huawei P9 Lite fekete, fehér, vagy akár arany színben is elérhető, a mattított hátlap tetejére stílusosan ültették rá az üveg hatású kamera-csíkot, az előlapon pedig alig látható káva fogja csak közre az 5,2 hüvelykes kijelzőt, amely az IPS technológia miatt ráadásul színgazdag és minden szögből jól látható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik