Mobil

A Note 7 találkozása a kellemetlenül hegyes csavarhúzókkal

Vannak, akik úgy gondolják, hogy mindenképpen ki kell próbálniuk, mit tud egy új, méregdrága kütyü, és nem átallják a legkülönfélébb nyúzópróbáknak alávetni azt. Hogy mindennek mennyi értelme van, az vitatható, de ne feledjük, mindenki azt csinál a pénzével, amit akar, és ha valakinek az a becsípődése, hogy megveszi a legújabb mobileszközöket, és tönkreteszi őket, akkor lelke rajta.

A Corning Glass még júliusban jelentette be a legújabb, Gorilla Glass névre hallgató termékét, mely még jobb, még strapabíróbb mint elődje, de a jelek szerint azért vannak olyan dolgok, amiket nem bír ki, így például nem igazán szereti, ha csavarhúzóval nyektetik a felszínét. Az alant látható tesztben egy Samsung Galaxy Note 7 a tesztalany, melyen jól látszik, hogy nem túl nehéz összevissza karcolni a kijelzőt.

 

A videó alapján megállapítható, hogy a Note 7 a Mohs-féle keménységi skálán egy hármast tud, ami azt jelenti, hogy körömmel nehezen karcolható, míg tűvel igen, ám ha például a valamivel idősebb Samsung eszközöket nézzük, például a Galaxy S7 edge-t, akkor azt találjuk, hogy ott a tízes skálán ötöst kapott a kijelző. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy tűvel nem, késsel nehezen karcolható, tehát valójában ezen a fronton visszalépés történt.

Akit nem zavar a felesleges rombolás, az egyébiránt a videóban nem csak karcolgatást, hanem gyújtogatást és hajlítgatást is láthat, illetve az ujjlenyomat-olvasó is megkapja a magáét, de a helyzet az, hogy nem túl szép látvány ám az értelmetlen rombolás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik