Mobil

Itt a FaceTime gyilkos app a Google-től

A Duo egyetlen dologra összpontosít, és azt tudja hibátlanul: ez a videóhívás.

Elsőre egy kicsit nehéz hova tenni a Duo megjelenését. A Hangouts eddig is tudta a videó alapú hívások kezelését, meg ezen kívül is egy rakás olyan alkalmazás létezik, ami megoldja ezt a feladatot. A Google mégis ráment a témára, amire szerinte azért volt szükség, mert a felhasználók az egyszerűséget szeretik.

A Duo pedig egyszerű, mint egy faék.

A hívás indításához nincs szükség regisztrációra, felhasználói fiókra, mindössze a mobilszámot kell megadni, és onnantól kezdve mindenki elérhető az ismerősök közül, aki szintén telepítette az alkalmazást. A Google már jó ideje figyel arra, hogy a cuccai mindkét nagy oprendszer számára elérhetők legyenek, így van az a Duoval is persze.

Az app iPhone-ra, és Android alá is elérhető, amiben nem is ez a legjobb, hanem az, hogy a különböző platform felhasználói is felhívhatják egymást. Ebben, és a többi elemében is, a Viber-Messenger-WhatsApp családra hasonlít legjobban az alkalmazás. Csak emlékeztetőül: az iOS erre való szolgáltatásával (FaceTime) kizárólag az iphone-os emberkék hívhatók fel.

A Duot nem bonyolították túl különösebben, csak pár gomb áll rendelkezésre. Lehet hívni, aztán a beszélgetést némítani, majd az elülső és hátlapi kamera között váltani. A fejlesztők egyetlen extrát álmodtak meg az applikációhoz. A Knock Knock lehetővé teszi, hogy már a hívás fogadása előtt megnézhessük, hogy ki keres bennünket, ami alkalmat ad arra, hogy felkészüljünk például a részegen bulizó haverok hívására.

Google_Duo_videocall_app

Ezzel a funkcióval csak annyi probléma van, hogy Android alatt gond nélkül, az app megnyitása nélkül működik, az iOS verzió esetében azonban ehhez aktívnak kell lennie a Duonak, ellenkező esetben csak egy értesítés fut be, hogy hív valaki.

A jelek szerint a hazai felhasználóknak még várniuk kell a letöltéssel, mivel egyelőre csak értesítés kérhető az alkalmazás megjelenéséről. Aki androidos, az erre vegye az irányt, aki pedig iOS alatt próbálná ki, az pedig ebbe az irányba haladjon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik