Mobil

Így faraghat laptopot Androidos telefonjából

Bármennyire is ütőképes számítógép a zsebünkben vagy táskánkban hordott okostelefon, ha képernyőmérete és az abból adódó interface-problémák miatt korántsem tudjuk olyan könnyen és sokáig használni, mint asztali gépeinket. Legalábbis ezt mondja az említett Kickstarter-kampány mögött álló Andromium fejlesztőcsapata, akik úgy vélik, megtalálták a megoldást: ha rácsatlakoztatjuk telefonunkat a Superbookra, mobilunkon tárolt és az azok által elérhető adatokat és appokat laptopkörnyezetben érhetjük el. Mindez részletesebben az alábbi videóban is megtekinthető:

Természetesen, ha enyhén zavartan néznénk a fenti video után, az természetes: a hype gyakorlatilag tényleg egy 11.6 inches HD-képernyőt, egy 8-10 órás töltést biztosító powerbanket, egy billentyűzetet és egy multitouchos touchpad-felületet takar. A Superbook ráadásul (vagy természetesen, hangulattól függően) használhatatlan a hozzá csatlakoztatott telefon nélkül, amelyre előzetesen telepíteni kell egy Andromium OS appot, hiszen a számítási képességeket gépünk adja, a laptop maga csak a beviteli forrást és a képernyőt biztosítja.

andromium

A Kickstarter-kampány oldaláról az is kiderül, hogy ha jó ötletnek tartjuk a Superbookot, megéri egyet venni 100 dollárért – a 160 dolláros támogatói szintnél mobiltartó tokot meg extra kábeleket kapunk (amellett, hogy eldönthetjük, milyen színű Superbookot is akarunk kapni), az ennél magasabbaknál pedig erősödő kedvezményekkel tudunk több (és még több) egységet rendelni.

Extraként a Superbookot beállíthatjuk egy Windows tablet vagy laptop mellé, ha kétképernyős setupban szeretnénk dolgozni – ha kétségeink vagy kérdéseink vannak, augusztus 20-ig még van időnk eldönteni, hogy támogatjuk-e a kampányt. A kész Superbookok 2017 februárjában kerülnek útra a tulajdonosokhoz, több információt pedig a Kickstarter-kampány oldaláról lehet beszerezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik