Mobil

Ez itt a Terminátor mobilja egy új extrával

A megerősített házba belepakolt, ütésálló telefon ötlete nem annyira új, igény azonban van rá, ezért a gyártók próbálják még vonzóbbá tenni őket. (Amennyire egy gumírozott borítású, nagydarab mobil esetében ez lehetséges.) A CatS60-nál például a hőkamera volt az extra, a Kyocera – micsoda meglepetés – pedig szintén kamera fronton újít.

De előbb jöjjenek azok az infók, amelyek az ellenállóságot hivatottak jelezni. Elsőként ott van az IP68-cas szabvány, ami a vízállóság szintjét jelöli. A DuraForce Pro 30 percen át képes úszkálni az akár 2 méteres vízben anélkül, hogy beázna. De ott van a misztikus hangzású, 810G jelű katonai szabvány, amit egy telefon akkor kap meg, ha az extrém hőmérsékleti viszonyok, ütések, vibráció, és a pára sem árt neki. A DuraForce Pro ezt is megkapta.

Kyocera_strapamobil

Az androidos telefon ezen kívül egy 5 colos full HD kijelzőt, 2 GB RAM-ot, 32 gigás tárhelyet, és egy, az átlagnál sokkal erősebb, 3240 mAh-s akkut tud felmutatni (ami még cserélhető is). Az előlapon a sztereó hangszórók, és az 5 megapixeles szelfi kamera érdemel szót, hátulra pedig egy 13 megapixeles objektív került, és ez az a pont, ahol a Kyocera mobilja hozza azt a bizonyos extrát.

Ez nevesítve egy Super Wide View Camera, azaz egy Szuper Széles Látószögű Kamera. A teljesen értelmetlen, nagybetűs írásmódnál sokkal fontosabb, hogy ennek segítségével olyan felvételek készíthetők, amelyeket eddig elsősorban az úgynevezett sportkamerák tudnak. Ezek azok a kockaformájú házba tett objektívek, amit a Sziget-látogatók, vagy külföldi turisták tűznek előszeretettel a selfie bot végére.

A DuraForce Pro kamerája tehát

sokkal többet tud befogni a nagyvilágból, így különösen alkalmas extrém élethelyzetek rögzítésére.

Mindezt két külön felvételi mód (víz alatti, és sport) egészít ki, illetve a gyártó azt is ígéri, hogy a telefon az összes, sportkamerákhoz való tartóval kompatibilis. A Kyocera sajnos sem a várható árat, sem a pontos megjelenési dátumot nem közölte, csak annyit tudunk egyelőre, hogy ez utóbbi valamikor ősszel várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik