Mobil

Higgye el, ufó-folyadék került a telefonomba!

Ha elromlik egy iPhone, irány a szerviz - de nem mindegy, milyen szöveggel próbáljuk átverni a dolgozókat.

Ha egy telefonnal szervizbe kell menni, az általában sosem nagy élmény, hiszen azt jelenti, hogy jó eséllyel pár napig, vagy akár hétig nem látjuk az eszközt, Ráadásul még rosszabb a helyzet, ha olyasmi miatt romlott el a mobil, amit várhatóan granacián kívüli problémának tartanak majd a dolgozók, ezért a javítás is súlyos pénzekbe kerül.

Ilyen esetekről mesélt három egykori Apple store alkalmazott a Thrillisten, egész pontosan azokról a teljesen agyatlan kifogásokról, amikkel a tönkrement telefonok gazdái megpróbálták megúszni a drága szervizszámlát. Nézzünk néhány csodát!

E.T. nem telefonál haza, és egyéb történetek

Az egyik ügyfél például azért vitte be az iPhone-ját, mert abba víz került, ezért (természetesen) nem működött. Amikor kifejtették neki, hogy a kádba, tóba vagy egyéb vízbe ejtett mobilra nincs garancia, az illető közölte: őt elrabolták az ufók, és a rajta végzett kísérletek közben “meghatározhatatlan idegen folyadék” került a telefonba, amiről ő bizony nem tehet.

De voltak még csodás történetek. Egy illető szintén totálkáros telefonnal érkezett, amelyről azt állította, csak beszélt a készülékhez, mire az iPhone magától lángra lobbant a bárpulton. Persze kiderült, hogy a kijelzőre alkohol folyt, ami meg is gyulladt, erre emberünk leöntötte vízzel – tehát szegény eszköz háromféleképpen is megkapta a magáét.

Egy kifejezetten csúnyán megrongálódott telefonról kiderült, hogy szintén vízbe esett, de az élelmesnek nem mondható ügyfél szépen betette a mikrosütőbe és megpróbálta kiszárítani, amire az iPhone természetesen csodás, ám végzetes tűzijátékkal válaszolt.

Volt viszont olyan, aki tényleg nem köntörfalazott. Egy erősen megviselt mobil tulajdonosa elmesélte, hogy az iPhone-ja nem működött rendesen, ezért ő hátravitte a ház mögé és belelőtt a vadászpuskával – végül arról érdeklődött, meg lehet-e még javítani. Nem lehetett.

Hímtagok minden mennyiségben

Az egykori alkalmazottak arról is meséltek, mi mindent találnak a felhasználók visszavitt készülékein. Ugyan elviekben sosem nézik meg a telefonokon tárolt képeket és videókat, de az adatok biztonsági mentésekor az iPhoto alkalmazás töredék másodpercekre bevillant minden képet, amin átfut. Az egyik ex-szervizes szerint életében nem látott annyi péniszről készült önfotót, mint ebben a munkakörben.

Voltak egyébként okos felhasználók is, akik tisztában voltak mindenféle újonnan felbukkant hibajelenséggel, és ha véletlenül elrontották az iPhone-jukat, azzal a szöveggel adták le a szervizben, hogy a problémájuk az épp akkor felfedezett hibával áll kapcsolatban. Ilyenkor nem volt mit tenni, ki kellett cserélni a telefont teljesen ingyen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik