Mobil

Nem hiszed el, ki csinált jobb iPhone kamera appot, mint az Apple

A Microsoft. Tényleg. Mutatjuk, mit tud a gerilla iPhone-app.

Az iPhone tulajdonosok általában nagyon büszkék a telefonjuk fotós képességeire, és a legtöbben nem is használnak mást az almás mobilon fényképezésre, csak az eredeti, beépített kamera appot. Oké, aztán persze szanaszét effektezik Instagrammal és Prismával, de ezt most hagyjuk is.

Viszont szép csendben jött a Microsoft, és lepakolt egy olyan fotós alkalmazást, ami a szakértők szerint máris sokkal jobb és ötletesebb az Apple sajátjánál. Ez is része annak a stratégiának, amelyben a Microsoft, ha már saját telefonjaival és mobilos oprendszerével nem képes kivergődni a gödörből, mások okostelefonos rendszereibe trollkodja be magát.

Ráadásul a Microsoft Pix nagyszerűsége épp abban rejlik, hogy gyakorlatilag semmit nem tudunk beállítani benne manuálisan. Az app ugyanis mesterséges intelligencia segítségével igyekszik minden készülő fotónál automatikusan meghatározni a legjobb beállításokat a fényerőtől az exponálás idején át a fókuszig. Arra is figyel, hogy mikor pislog valaki bele a felvételbe, és képes különbséget tenni a mosolygás és a fotóra kevéssé kívánkozó vicsorgás között.

Ehhez azt a módszert használja, hogy az iPhone 5s óta elérhető burst módot használja, tehát másodpercenkénti 10 fotót készítő sorozatfelvételt készít, majd ezek közül választja ki a legjobbat.

Miután megvan a leginkább használható felvétel, egy másik automatikus folyamat élesíti a remegő telefon miatt elmosódott részleteket, de még arra is használhatjuk, hogy az elkészült képekből vagy videókból animált gifet készítsünk. A mobillal is profin kütyüző fotóbolondokat persze a túlzott automatizmus nem fogja felvillanyozni, de azok körében komoly siker is lehet a Microsoft Pix, akik tényleg csak “csípőből lőni” szeretnek az iPhone-nal, és a legkevesebb kütyüzéssel akarnak minél jobb képeket készíteni.

Az App Store-ból ingyenesen letölthető alkalmazás az iPhone 5s-eken és újabb modelleken fut, de az iPad újabb kiadásain is vígan működik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik